kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Overleg EuroVelo 12 North Sea Cycle Route

Gepubliceerd op dinsdag 13 juni 2017


screenshot website NSRCVertegenwoordigers van alle landen van de North Sea Cycle Route kwamen vanochtend bijeen om te spreken over de borging  van de webactiviteiten van deze EuroVelo 12 route.

Het Fietsplatform was als vertegenwoordiger vanuit Nederland één van de gesprekspartners. De bestaande LF-routes Noordzeeroute (LF1) en Waddenzeeroute (LF10) vormen het Nederlandse deel van North Sea Cycle Route.

De Noorse regio Rogaland County Council beheert op dit moment de website www.northsea-cycle.com. De site is een interactieve portal waar fietsers de complete route of delen ervan als GPX of kml kunnen downloaden, ervaringen delen en informatie opzoeken. Rogaland stopt met de rol als beheerder van de website. Tijdens het overleg is gekeken naar de borging van de webinfo in de toekomst en de mogelijke rol daarbij van ECF/EuroVelo en hun landencoördinatoren. De North Sea Cycle Route is basaal ontsloten op de EuroVelo website. Het scenario waarbij een uitgebreidere website wordt ingericht, net zoals bij de Rhine Cycle Route (EuroVelo 15) gaat in onderzoek. Deze zomer of vroege najaar moet hier mee duidelijkheid over komen.