Home » Samenwerken

Samenwerken

is ons devies

Als onafhankelijk coördinatiepunt voor het recreatieve fietsen is samenwerken ons motto. Met de partners uit onze koepel: ANWB, Fietsersbond en Wielersportbond NTFU, trekken we intensief op. Vooral in de belangenbehartiging. Net als met collega-organisatie Wandelnet. Met hen beheren we verder de routedatabank en meldpuntroutes.nl.

Samenwerking is er ook met Rijk en de provincies. En met de regionale routebureaus. We faciliteren daarbij landelijke kennisdeling en afstemming.

Verder werken we samen met diverse organisaties op het gebied van toerisme, recreatie, natuur & landschap. Denk aan:

 • De Groene Koepel
 • HISWA-RECRON
 • Koninklijke Horeca Nederland
 • Natuurmonumenten
 • NBTC
 • NS
 • Staatsbosbeheer
 • Rai vereniging, afdeling fietsen
 • Unie van Waterschappen
 • Vrienden op de Fiets
 • Vrienden van de Veerponten
 • VVV Nederland

Internationaal

Voor de internationale informatie- en kennisuitwisseling hebben we regelmatig en nauw contact met de in Brussel gevestigde European Cyclists’ Federation (ECF). ECF is de organisatie achter het Europese fietsroutenetwerk EuroVelo. LF Maasroute, LF Kustroute en Rijnfietsroute zijn alle drie onderdeel van het EuroVelo netwerk. Met Dutch Cycling Embassy (DCE) werken we vooral samen aan internationale kennisdeling op het gebied van het fietsen.

Succes door samenwerking

Nederland Fietsland

Op deze website bieden we – in samenwerking met de regio’s een selectie van de mooiste fietsroutes. Met duidelijke doorverwijzingen naar regiowebsites.

Fietsers Welkom

Fietsvriendelijke bedrijven kunnen zich aansluiten bij dit kwaliteitslabel. Het biedt de fietser overzicht en bedrijven zichtbaarheid op websites en apps, en in fietsgidsen.

Traptrip

Met Traptrip bieden twee of driedaagse fietsroutes vanuit de stad, speciaal voor jonge gezinnen. Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn al voorzien. Volgt jouw stad?

LF-weekendtochten

Samen met regio’s ontwikkelen we korte meerdaagse fietsroutes. Deels via een LF-route, deels via knooppunten. Zo duiken fietsers dieper de regio in.

Samen

Samen maken we het waar

Ons werkveld is breed en divers. Met veel professionele partners werken we al jaren samen. We delen kennis en geven advies. Tot waardering van velen.

Onze samenwerking met het Fietsplatform bestaat al vele jaren, en kennis en kunde op het gebied van routebeheer en -aanleg delen wij met elkaar.”
Dick Dijkstra

Recreatieschap Drenthe

“Ik ben erg blij dat het Fietsplatform ons met analyses en rapporten helpt bij de aanleg van ons fietsroutenetwerk. Ze hebben decennia ervaring ”
Marco Berends

Danish Cycle Turism

“Fijn dat in het maatwerk-rapport cijfers en inzichten op provinciaal niveau gebundeld zijn. Dit helpt zeker bij komende doorontwikkelingen.”
Jeroen van Noort

Routebureau Utrecht

Meer weten?

Ook interesse om met ons samen te werken. Neem gerust contact op.

Eric Nijland
Directeur

“Samen met onze partners zorgen we ervoor dat Nederland het beste recreatieve fietsland ter wereld is en blijft.”

Blijf op de hoogte

van onze activiteiten en van fietsrecreatienieuws in het algemeen via onze b2b nieuwsbrief.

Volg ons