Categorie
Onderwerp
Maand
Inzicht in fietsgedrag bezoekende vakantiegangers

Inzicht in fietsgedrag bezoekende vakantiegangers

www.fietsplatform.nl › Inzicht in fietsgedrag bezoekende vakantiegangers

Het NBTC heeft in het najaar van 2022 een onderzoek uitgevoerd naar het fietsgedrag van Duitse, Vlaamse en Britse vakantiegangers, die de afgelopen 5 jaar in Nederland zijn geweest. Door meer kennis van het fietsgedrag hoopt NBTC deze duurzame manier van vervoer nog meer te stimuleren.

Kenniscafé Het recreatieve fietslandschap

Kenniscafé Het recreatieve fietslandschap

www.fietsplatform.nl › Kenniscafé Het recreatieve fietslandschap

Op dinsdag 3 oktober organiseert CROW-Fietsberaad in het kader van Tour de Force samen met Het Fietsplatform het kenniscafé Het recreatieve fietslandschap. Tijdens dit interactieve kenniscafé gaat Het Fietsplatform graag met jullie in gesprek. Voor welke opgaven staan we in het landelijk gebied en hoe kunnen we hier samen invulling aan geven?

Traptrip in de schijnwerpers
|

Traptrip in de schijnwerpers

www.fietsplatform.nl › Traptrip in de schijnwerpers

Half juni 2023 lanceerden we de vierde traptrip in de reeks: traptrip Groningen. Net als bij traptrip Amsterdam, Rotterdam en Utrecht heeft traptrip Groningen drie routes, geschikt voor het fietsen met kinderen. Om traptrip extra onder de aandacht te brengen verstuurden we een traptrip special van onze consumentennieuwsbrief. 

Fietsinfrastructuur heeft positief effect op routekeuze

Fietsinfrastructuur heeft positief effect op routekeuze

www.fietsplatform.nl › Fietsinfrastructuur heeft positief effect op routekeuze

Recent zijn twee studies gepubliceerd naar routekeuze door fietsers: voor welke routekenmerken zijn fietsers het meest bereid om te fietsen. Een onderzoek uit Zürich belichtte vooral de verschillen tussen gewone fietsen en e-bikes. Fietsinfrastructuur heeft een positief effect op de routekeuze.