Home » Wat we doen » Promotie en producten » LF-weekendtochten

weekendtochten

Proeven aan meerdaags fietsen

LF-routes zijn populair onder fietstoeristen. In de vakantieperiode wordt vaak een complete LF-route gefietst. Maar er is ook een groeiende vraag naar kortere meerdaagse trajecten om in een weekend of midweek te fietsen. Daarom verrijken we LF-routes met een beperkt aantal voorgedefinieerde weekendtochten. Hierbij fiets je een deel van een LF-route, en keert via een lus via het knooppuntennetwerk weer terug. Zo ontstaan regionale fietsroutes die aansluiten bij de thematiek van de LF-route. Om de routes op landelijk niveau een duidelijke positionering te geven is de reeksnaam: LF-weekendtochten gekozen.

In 2021 werden 575.000 fietstochten via een (deel van) een LF-route gefietst. Zo’n meerdaagse fietstocht telde gemiddeld 4,9 overnachtingen per tocht. 32 % van de LF-fietsers overnacht 1-4 nachten. Ze plannen vaak rondjes. Grotendeels doen ze dit zelf-organiserend.

Regio’s kunnen meeliften op de bekendheid van de LF-routes door eigen LF-weekendtochten te ontwikkelen. Het biedt direct een betere ontsluiting voor fietstoeristen. In 2021 zijn in samenwerking met Routebureau Groningen langs de LF Kustroute de eerste twee weekendtochten gerealiseerd. Daarmee kreeg het concept vaste vorm. Inmiddels zijn er elf LF-weekendtochten langs vier verschillende LF-routes.

De routes hebben een regionaal karakter en een eigen naam. Elke LF-weekendtocht heeft een beeldmerk, afgeleid van de LF-route.

Meer weten?

Interesse om samen LF-weekendtochten te ontwikkelen? Ik vertel er graag meer over.

Anita Bakker
Communicatie

“LF-weekendtochten geven fietsers extra mogelijkheden. En regio’s kunnen letterlijk en figuurlijk aanhaken bij het succes van de LF-route.”

Blijf op de hoogte

van onze activiteiten en van fietsrecreatienieuws in het algemeen via onze b2b nieuwsbrief.

Volg ons