In samenwerking met het Fietsplatform, Stichting promotie Waddenland, Top van Groningen, Marketing Oldambt, Visit Wadden en Marketing Groningen heeft Routebureau Groningen twee Groningse LF-weekendtochten ontwikkeld, als variant op de LF Kustroute. Dit zijn de eerste LF-weekendtochten die in de hele vernieuwing van de LF-routes worden gelanceerd.

Leon Hoogsteen was vanuit het Fietsplatform betrokken bij de ontwikkeling: “Meerdaagse fietstoeristen kiezen voor verschillende momenten verschillende afstanden. In de vakantieperiode wordt vaak een complete LF-route gefietst, maar er is daarnaast ook vraag naar korte trajecten voor weekenden of midweken. Door de LF-routes te verrijken met weekendlussen kunnen fietsers een deel van een LF-route fietsen, om via de fietsknooppunten weer terug te keren naar het startpunt. Het geeft fietsers dus extra mogelijkheden. Daarnaast krijgen regio’s via de LF-weekendtochten de gelegenheid om letterlijk en figuurlijk aan te haken bij een LF-route.”

Op vrijdag 25 juni 2021, net voor de Dag van het Wad, zijn de twee Groningse routes: LF-weekendtocht Groninger Wadden en LF-weekendtocht Eems-Dollard gelanceerd. Natuurlijk nu ook te vinden op lfkustroute.nl, bij het onderdeel Plan je fietstocht.

Vergelijkbare berichten