Op de fiets ervaar je Nederland op z’n mooist. Vanuit deze visie hebben we in samenwerking met vele partijen de afgelopen periode vier LF-routes ontwikkeld volgens de nieuwe standaard. Deze maken het fietsen van Langeafstand Fietsroutes nog aantrekkelijker en daarnaast laagdrempelig voor een grote groep fietstoeristen. Als verrijking op de LF-routes is het concept LF-weekendtochten uitgewerkt. De eerste LF-weekendtochten zijn in de provincie Groningen gerealiseerd. Meerdere regio’s hebben aangegeven ook aan de slag te zijn of willen met LF-weekendtochten. Voor hen organiseerden we op donderdag 3 februari een online informatiesessie.

Ontsluiting regio
Met LF-weekendtochten volgt de fietser een deel van een LF-route, om via het knooppuntennetwerk in circa twee dagen weer terug te komen bij het startpunt. De LF-weekendtochten bieden meerdaagse fietstoeristen dus de mogelijkheid om een deel van een LF-route te fietsen, in een weekend of een midweek. Voordeel van de LF-weekendtochten is ook dat ze een groter deel van de regio voor fietstoerisme ontsluiten en het verblijf stimuleren.

Handvatten
Na de primeur in Groningen volgen er in 2022 ook LF-weekendtochten in andere regio’s. Tijdens de online meeting reikten we handvatten aan aan de regiopartners die belangstelling hebben. We lichtten de LF-weekendtochten verder toe en gaven tips om deze routes zelf te ontwikkelen. Fijn om te merken dat er veel enthousiasme is. Zeven LF-weekendtochten staan in de steigers: in Limburg, Utrecht/Noord-Holland, Zuid-Holland en Friesland. Daarmee heeft straks elk van de vier nieuwe LF-routes minimaal 1 LF-weekendtocht. 

Vergelijkbare berichten