Dat fietsroutenetwerken niet statisch zijn, is bekend. Soms kiest een regio voor een grootschalige update van een knooppuntnetwerk. Maar ook een kleinere aanpassing kan al een verschil maken. Zo ook in regio Land van Cuijk. Dankzij een netwerkaanpassing voert het fietsnetwerk en de LF Maasroute voortaan door een aantrekkelijk natuurgebied in plaats van langs een industrieterrein.

Het netwerk volgt nu een mooi fietspad en voert langs de Heeswijkse Plas, dat deel uitmaakt van de Kraaijenbergse Plassen. Dit watersportgebied van circa 400 hectare ligt in de driehoek Cuijk, Linden en Beers. De Heeswijkse Plas is jaren geleden ontstaan door ontzandingen en inmiddels volop in gebruik als woon- en recreatieplas. Er is een directe vaarverbinding met de Maas, dus de pleziervaart weet de weg te vinden. Voor fietsers en wandelaars ligt er een comfortabel asfalt pad langs de oever. Het uitzicht over het water, het strand, de grasweide, de natuurlijke oever en mogelijk een terrasbezoek aan het strandpaviljoen maken dit traject een echte aanwinst.

Het initiatief van de aanpassing komt van netwerkbeheerder gemeente Land van Cuijk. Kathy Aben van team Ruimtelijk Beleid.

“Wij mogen de fietsers dit mooie stukje Land van Cuijk niet onthouden en blijven kijken naar verbeteringen voor het fietsnetwerk en de LF Maasroute”.

Katy Aben, team Ruimtelijk Beleid gemeente Land van Cuijk

Vergelijkbare berichten