Wat vinden fietsers van de vernieuwde LF-routes? In de zomerperiode krijgen we daar bijna dagelijks antwoord op. Iedereen die de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute of LF Waterlinieroute heeft gefietst kan een oorkonde en framesticker aanvragen. Ook voor de klassieker LF Ronde van Nederland is een oorkonde aan te vragen. Elke oorkonde-aanvraag gaat gepaard met veelal lovende woorden. En daar doen we het voor: blije en tevreden fietsers!

Oorkonde en framesticker

Het fietsen van een LF-route is zowel voor beginners als ervaren fietsers een heerlijke vakantiebesteding. Dat lezen we in veel reacties terug. De meeste fietsers zijn enthousiast door de afwisseling in landschap, de goede bewegwijzering en gezellige plaatsjes. Zeker bij aanvragen uit het buitenland valt op hoe verrast ze zijn door de Nederlandse fietsinfra. We zetten wat reacties op een rijtje.

Ervaringen fietsers

“Fantastisch! Verrassend mooi, heel afwisselend en leuke fietspaden. Ook mijn dochter van 11 heeft genoten. De fotolocaties en de beloofde framesticker hebben haar gemotiveerd om de hele tocht uit te fietsen!” – Femke over LF Waterlinieroute

“Oh, wat heb ik genoten van dit onvergetelijk avontuur dat uitnodigt tot meer. Bedankt om dit mogelijk te maken via alle info op de website” – Ilse over de LF Ronde van Nederland

“Een hele mooie route waar ik van het begin tot het eind van heb genoten! Mijn eerste keer een langeafstandsroute gedaan en ik denk meteen al weer aan een volgende keer!” – Cloë over de LF Maasroute

“Ik heb Nederland nog niet eerder zo mooi gezien. De route was vrij gemakkelijk, maar fijn voor een eerste keer een LF-route te volgen. Ik heb vrijwel geen navigatie hoeven gebruiken dankzij de LF-bordjes – Quincy over de LF Maasroute

“Prachtige en afwisselende route die zeer goed staat aangegeven. We hebben met veel plezier in twee weken de hele tocht gefietst. Het landschap verandert naarmate de route vordert en op veel plekken fietsten we langs de zee, door prachtige duingebieden, over dijken en langs de Wadden. Bedankt! – Bas en Wilma over de LF Kustroute

“Het was een erg leuke route. De bordjes waren ook erg goed aangegeven. Wij hebben zelf de route korter gemaakt, ook dat was prima te doen – Nina over de LF Zuiderzeeroute

“Een geweldige tocht, door heel afwisselende landschappen waarbij de verwondering over en bewondering van de werken, forten, sluizen enz. een extra laag was – Gee over de LF Waterlinieroute

“I really enjoyed cycling the LF Maasroute. I was amazed by the wonderful cycling infrastructure wherever I cycled. I shall return again to cycle some of the other LF routes. Thank you Netherlands!” – William over de LF Maasroute

Eregalerij

Naast de oorkonde en sticker waarderen veel LF-fietsers ook vermelding in de eregalerij. Ofwel die van de LF-routes of specifiek de galerij van de Ronde van Nederland. Kijkend naar de LF-galerij valt op dat een groot aantal fietsers al meerdere LF-routes op hun naam hebben staan. Ook opvallend zijn de vele buitenlandse fietsers. Anuraag uit Bengaluru, India spant qua reisafstand de kroon. Voor hem kwam met het fietsen in Nederland een droom uit, zo schreef hij ons:

“Excellent. Dream come true for me. Cycling in Holland was always a dream. Amazing route charted out for a completely new person in the country to cycle without any issue. Very meticulously and well planned route” – Anuraag over de LF Ronde van Nederland

Vergelijkbare berichten