Weer een nieuwe toepassing van onze gezamenlijke Routedatabank met Wandelnet, Wielersportbond NTFU en KNHS. De data worden ingezet bij een universitair onderzoek naar duurzame transportnetwerken, waaronder fiets- en wandelnetwerken. Het doel: meer kennis krijgen over mogelijkheden voor het behalen van duurzaamheidsambities van een grote stad. De onderzoeker was blij verrast: “Ik zag dat de Routedatabank deze data in WFS heeft en dat is precies wat ik nodig heb!” 

We zien vaker unieke en zeer relevante toepassingen. Eerder was er al een afnemer vanuit een hoogwaterbeschermingsprogramma. Voor het maken van een fietsroutekaart maakten de onderzoekers gebruik van onze GIS-data. En wat te denken van een gemeente die de data van de fietsnetwerken gebruikte om te bepalen waar de eikenprocessierups te bestrijden, zodat fietsers hiervan geen hinder ondervinden. Of het gebruik van de data door meldkamers van politie en veiligheidsregio’s. In geval van een calamiteit in bijvoorbeeld een bos, is via een knooppuntnummer de locatie sneller te vinden.

De Routedatabank zelf raadplegen? Klik hier

Vergelijkbare berichten