Recreatieschap Marrekrite timmert hard aan de weg met realisatie van TOP-locaties in Friesland. Vanaf deze winter zijn er al zestien Toeristische Overstappunten te vinden. De TOP’s zijn ideaal om een fietsroute, wandeling of vaartocht te starten. De bereikbaarheid is altijd goed, en op de meeste locaties zijn horeca en toiletvoorzieningen aanwezig. Op vrijdag 13 januari werden de vijftiende en zestiende TOP geplaatst: de TOP’s in Jubbega en Woudsend.

“Met de overstappunten maken we het mensen graag gemakkelijk.”

Saskia Stavast – Marrekrite

“Je zag ze al wel in andere provincies, maar nu kunnen we de recreant ook in Friesland verleiden tot het ontdekken van alle mooie gebieden die onze provincie rijk is. Bij elke TOP staat een zuil met daarop een grote kaart. Wie eenmaal een TOP heeft bezocht, gaat zeker vaker gebruikmaken van deze startpunten. We werken daarom toe naar een dekkend netwerk voor de hele provincie, zodat juist ook de rustige en onbekende plekken worden ontdekt”, aldus Saskia Stavast van Recreatieschap Marrekrite.

Een overzicht van alle TOP-locaties is te vinden op www.friesland.nl/top.

Foto: TOP Woudsend – foto Marrekrite

Vergelijkbare berichten