Goed nieuws voor de LF Waterlinieroute. Op 26 juli 2021 is de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de UNESCO Werelderfgoedlijst toegevoegd, als uitbreiding van de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam had sinds 1996 al de UNESCO-status. Samen heten ze op de lijst nu ‘Hollandse Waterlinies’. Beide linies maken deel uit van de nieuwe LF-icoonroute Waterlinieroute. Ze vertellen het bijzondere verhaal de militaire verdediging van ons land met water als bondgenoot was. Ze zijn uniek in de wereld en verdienen het om te blijven bestaan voor volgende generaties.

De UNESCO-status van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is goed voor het toerisme en voor het behoud en ontwikkeling van dit rijksmonument. De toekenning van de UNESCO Werelderfgoed status is een kroon op jarenlang werk om de Nieuwe Hollandse Waterlinie toe te voegen aan de Stelling van Amsterdam. Meer dan 60 organisaties hebben de UNESCO-nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie gesteund. Lees meer over de UNESCO-nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Ook de Romeinse Limes hebben de nominatie voor de Wereldergoedlijst verzilverd. Via de bestaande Limes fietsroute kunnen fietsers dit erfgoed al fietsend bewonderen.

Vergelijkbare berichten