In de 2022 Digital Statistics rapportage deelt EuroVelo goed nieuws. De online EuroVelo platforms floreren in een steeds digitaler wordende wereld. Dit jaar hebben ze de aanpak veranderd door niet alleen website statistieken te analyseren, maar ook gegevens van EuroVelo web, social media, nieuwsbrieven, GPX-downloads en zoekmachineresultaten in het rapport op te nemen.

Toenemende interesse in EuroVelo en fietstoerisme

In 2022 registreerde EuroVelo.com meer dan 2 miljoen bezoeken van meer dan 1,8 miljoen gebruikers. Google zoekresultaten toonden een toename van 22,5% in websiteverkeer. Organisch verkeer vanuit zoekmachines was goed voor 62% van alle bezoeken. Dit bevestigt de sterke prestatie in zoekmachine resultaten. De gemiddelde sessieduur was meer dan drie minuten, met vooral gebruik van de mobiele versie van de website. De meeste bezoekers waren tussen de 24 en 34 jaar oud. Het aandeel vrouwelijke lezers lag op 40%. Deze inzichten geven een profiel van de gemiddelde EuroVelo.com gebruiker: tussen de 24 en 44 jaar oud, waarschijnlijk mannelijk, die de website via een zoekmachine op zijn smartphone of tablet vindt en minstens drie minuten rondkijkt.

Rijnfietsroute en Frankrijk blijven dominant in ranglijsten

Uit de ranglijsten blijkt dat EuroVelo 15, Rijnfietsroute en Frankrijk opnieuw de meest bezochte route- en landenpagina’s zijn. EuroVelo 8 stijgt naar de derde plaats op de lijst, gevolgd door EuroVelo 1 en EuroVelo 19, de Maasfietsroute. Al deze routes hebben actieve partnerschappen met ECF, wat het belang van deze samenwerking aantoont. EuroVelo 15 en 19 voeren voor een groot deel door Nederland. Fietsplatform vertegenwoordigt de betrokken provincies bij EuroVelo overleggen.

Social media en e-mail groei op alle kanalen

Eind 2022 hadden de social media kanalen van EuroVelo samen meer dan 74.000 volgers, met 47.000 interacties. De EuroVelo Facebook discussiegroep kende een groei van 125% in leden. Instagram had een stijging van 24% in volgers en nadert de mijlpaal van 20.000 volgers. De maandelijkse EuroVelo-nieuwsbrief zag ook een sterke groei in 2022, met meer dan 7.300 abonnees.

GPX-downloads voldoen aan langverwachte vraag

Na veel verzoeken voegde EuroVelo in juli 2022 de mogelijkheid toe om GPX-bestanden te downloaden van de website. Deze langverwachte functie was een groot succes met meer dan 40.000 downloads binnen vijf maanden.

Al met al was 2022 opnieuw een succesvol jaar voor EuroVelo en de digitale platforms.

Webstatistieken EuroVelo over 2022

Vergelijkbare berichten