Persbericht – Uit marktonderzoek blijkt dat er bij (groot)stedelijke gezinnen veel belangstelling is voor een korte meerdaagse fietstocht vanuit de eigen stad. Maar hoe plan en organiseer je dat? Het Fietsplatform, initiator van nederlandfietsland.nl, neemt deze drempels weg met de lancering van kindvriendelijke fietstochten inclusief overnachtingssuggesties: traptrip genaamd. Voor Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn gratis downloadbare traptrip minigidsen ontwikkeld. Met de leukste routes en alle info voor de tochtplanning.

Vakantie dichtbij huis
Ook dit jaar kiezen veel mensen er weer voor om vakantie dichtbij huis te vieren. Daarbij valt steeds vaker de keuze op een (korte) fietsvakantie. En het aandeel daarbij van gezinnen met kinderen onder de 18 jaar stijgt. Een perfecte markt voor het nieuwe concept traptrip, ontwikkeld voor ouders met jonge kinderen die in de stad wonen. De traptrips hebben alles in zich om met het gezin actief en duurzaam van de natuur te genieten.

Lezen, boeken, pakken en gaan
“Traptrip routes zijn speciaal gemaakt om met kinderen te fietsen, en geschikt voor zowel onervaren als ervaren grote en kleine fietsers. Om het makkelijk te maken, beginnen en eindigen alle routes in de stad,” zo vertelt Leon Hoogsteen, coördinator Productontwikkeling & PR bij het Fietsplatform. “Op dit moment hebben we routes vanuit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Per minigids staan drie traptrips uitgestippeld vanaf het centrum. Je bent per route twee of drie dagen weg. Slapen doe je in je eigen tent óf je huurt een van de vaak bijzondere locaties die we als suggestie geven. Alles voor je tochtplanning staat overzichtelijk bij elkaar. Het is lezen, boeken, pakken en gaan.“ Wie dat wil, kan morgen al op pad. De minigidsen zijn gratis te downloaden op de website nederlandfietsland.nl/traptrip. Daar staan ook handige tips en artikelen over fietsen met kinderen.

Over traptrip
Fietsen zit in ons bloed. Wie heeft er niet tegen de wind in naar school gefietst? Fietsen is ontspanning én inspanning. Fietsen is genieten van de rust. En mooie Nederlandse vergezichten. Fietsplatform, de organisatie achter de portal Nederland Fietsland, gelooft dat toeristisch fietsen in Nederland een waardevolle ervaring is voor jong en oud; een gezonde, actieve en duurzame vorm van toerisme, die gefaciliteerd, gedeeld en gekoesterd moet worden. Met traptrip willen we jonge gezinnen inspireren, informeren en activeren tot een (eerste) korte meerdaagse fietstocht nabij de eigen woonomgeving. Een bijdrage uit het Wandel en Fietsfonds van Vrienden op de Fiets maakt de realisatie van traptrip mogelijk.

Vergelijkbare berichten