Een mooi bericht uit Denemarken, over waar onze kennisdeling toe kan leiden. Op 4 en 5 september 2019 bracht een Deense delegatie van (fiets)recreatieprofessionals een werkbezoek aan Nederland. We stelden voor hen een aantrekkelijk programma samen over de unieke Nederlandse fietsroutestructuur en de governance rondom routebeheer.  Routebureau Utrecht gaf uitleg over de rol en werking van routebureaus.

Dit werkbezoek heeft een positief staartje gekregen. We ontvingen volgend bericht van Jesper Pørksen, directeur Danish Cycle Tourism: “Samen met enkele enkele goede partners zijn we erin geslaagd twee projecten gefinancierd te krijgen die bijdragen tot het opzetten van een fietsknooppuntennetwerk in Denemarken. Ik ben er zeer zeker van dat de studiereis naar jullie in Nederland het verschil heeft gemaakt.”

Projectleider in Denemarken, Marco Berends, vult aan: “We willen binnen drie jaar een deel van het land in kaart brengen, netwerk ontwikkelen, bewegwijzeren en testen bij toekomstige gebruikers. Ik zou daar graag Fietsplatform bij willen betrekken als een externe partner die constructieve feedback en kritisch commentaar kan geven op onze voortgang. Ik ben erg blij dat het Fietsplatform ons al heeft kunnen assisteren met analyses en rapporten. Jullie hebben immers decennia ervaring met het knooppuntennetwerk dat dé basis is geworden van recreatief fietsen in Nederland.”

Vergelijkbare berichten