Op uitnodiging van onze Deense collega’s van Danish Cycle Tourism zijn we adviespartner in hun ‘advisory board bicycle network planning’. Doel van deze adviesraad is het delen van kennis over de aanpak van een routenetwerk. Denk aan routeselectie, kwaliteitsstandaarden en onderhoud. Op 7 maart was een eerste online bijeenkomst.

Al vaker is kennisuitwisseling geweest met Denemarken. Een eerder bezoek aan Nederland heeft zelfs bijgedragen tot succesvolle projectaanvragen voor introductie van fietsknooppunten in Denemarken. Bij de voorbereiding van deze introductie maakt Danish Cycle Tourism graag gebruik van onze expertise.

Projectleider in Denemarken, Marco Berends zei daar eerder over: “We willen binnen drie jaar een deel van het land in kaart brengen, netwerk ontwikkelen, bewegwijzeren en testen bij toekomstige gebruikers. Ik zou daar graag Fietsplatform bij willen betrekken als een externe partner die constructieve feedback en kritisch commentaar kan geven op onze voortgang. Ik ben erg blij dat het Fietsplatform ons al heeft kunnen assisteren met analyses en rapporten. Jullie hebben immers decennia ervaring met het knooppuntennetwerk dat dé basis is geworden van recreatief fietsen in Nederland.”

In de adviesraad zijn ook Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland vertegenwoordigd. 

Vergelijkbare berichten