Samenwerkingsverband Tour de Force, waaronder Fietsplatform, zet zich in voor een sterker fietsbeleid in Nederland. Eén van de manieren om dit doel te behalen is aandacht genereren rondom de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. 

Een gezamenlijke oproep ‘Zet de fiets op 1’ is verstuurd naar alle gemeenten in Nederland. Daarin vragen we raadleden en wethouders om straks in de coalitieakkoorden in te zetten op investeringen in fietsvoorzieningen. Een bijbehorende factsheet maakt de grote bijdrage van de fiets aan diverse maatschappelijke opgaven duidelijk. Aandacht is er ook via diverse regionale ‘Zet de fiets op 1’ fietstours in maart 2022. Onder meer in Almere, Den Haag, Rotterdam en Zwolle.   

In een interview vertelt Henk Brink, gedeputeerde in Drenthe en voorzitter van Tour de Force, waarom investeren in de fiets zo belangrijk is. Of het nu gaat om bereikbaarheid, milieu, gezondheid, woonruimte of economie, de fiets is de oplossing, volgens Brink: “Investeren in de fiets is de beste bestede euro.” 

Vergelijkbare berichten