In de Radreiseanalyse 2022 van de ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrradclub) heeft de Rijnfietsroute mooie scores gehaald. Deze EuroVelo 15 voert van de bron van de Rijn bij Andermatt tot de monding bij Hoek van Holland. 

In de Radreiseanalyse staat de Rijnfietsroute op de 8e plaats van de top 10 meest gefietste langeafstandsfietsroutes in Duitsland. Bij de meest populaire langeafstandsfietsroutes staat de route op de 10e plek. Voor het eerst werd ook de tevredenheid over de gefietste route onderzocht. De gemiddelde waardering voor de Rijnfietsroute was 1,7 op een schaal van 1 tot 6 (1 zeer goed – 6 onvoldoende).

Ivan Ratkovic van ECF/EuroVelo is blij met deze ranking: “We zien dit als een bevestiging van onze succesvolle transnationale samenwerking. Namens het EuroVelo team wil ik iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage en betrokkenheid. We kunnen zeker trots zijn op deze waarderingen, en blijven ons best doen om de kwaliteit en bekendheid van de Rijnfietsroute ook in 2022 te borgen.” 

Klik hier voor meer over de Radreiseanalyse 2022

Vergelijkbare berichten