Gemeente Almere heeft haar netwerk fietsknooppunten vernieuwd. Op 16 maart verrichte wethouder Maaike Veeningen de feestelijke opening. Leon Hoogsteen, coördinator Productontwikkeling en PR van het Fietsplatform onthulde samen met haar een nieuw infopaneel. Voorafgaand gaf hij een korte presentatie over het succes van het knooppuntensysteem. 

Almere is de afgelopen jaren flink gegroeid, maar het knooppuntnetwerk was nog niet meegegroeid. Met de vernieuwing zijn alle wijken weer goed ontsloten. Het nieuwe netwerk telt 84 knooppunten en 21 overzichtspanelen.Almere is sowieso een echte fietsstad. De stad heeft 500 km aan fietsroutes waarvan 440 km bestaat uit geheel vrijliggende fietspaden. Met het fietsknooppuntennetwerk kunnen fietsers zelf hun route binnen Almere bepalen. Een uitgestippelde route naar bijvoorbeeld de Oostvaardersplassen, Lepelaarsplassen of Almeerderhout kan daardoor steeds anders zijn. 

Almeerse ondernemers hebben verschillende fietsarrangementen ontwikkeld. En ook een bezoek aan de Floriade (14 april – 9 okt 2022) is makkelijk te plannen via de fietsknooppunten.

Vergelijkbare berichten