De gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en Maastricht openden op 14 juni officieel de vernieuwde Heuvelland-Fietsroute. Een 42 km lange route door de heuvels tussen Maastricht en Vaals.

Doorfietsen tussen internationale routes

De vernieuwde Heuvelland-Fietsroute is gerealiseerd na het wegvallen van de verbindingsroute LF6. Bij het doorontwikkelen van het LF-netwerk naar een reeks losse LF-routes hebben wij als Fietsplatform afgelopen jaar korte LF-verbindingsroutes gesaneerd. De LF6 bordjes zijn dit voorjaar weggehaald. Zuid-Limburg heeft als alternatief de Heuvelland-Fietsroute nieuwe begin- en eindpunten gegeven, met nieuwe bewegwijzering en een nieuwe campagne.

“Een mooi resultaat van de samenwerking met de Limburgse partners bij de herziening van het LF-routeaanbod”

Eric Nijland, directeur Fietsplatform

De route is een doorfietsroute tussen de LF Maasroute, Vennbahn en de Ravel 38/39 en is met name geschikt voor de recreatieve fietser. Heuvels, golvende uitzichten, landelijke dorpjes en vakhuizen typeren de route. Inclusief een uitstapje naar Duitsland. Op de fietsroute maak je kennis met de bourgondische Zuid-Limburgse levensstijl

“De Heuvelland-Fietsroute is ontwikkeld met een knipoog naar de Cittaslow-gedachte in het heuvelland. Neem de tijd om te genieten van de kleine dingen van het leven”

Herman Wehkamp, coördinator Routepunt Visit Zuid-Limburg

Route-informatie

De route is te starten op de Sint-Pietersberg (knooppunt 12) of op het Drielandenpunt (knooppunt 91). Onderweg is er speciale bewegwijzering. Fietsers kunnen meer informatie over de route vinden via www.heuvelland-fietsroute.nl en eventueel een fietskaart kopen bij de VVV-vestigingen in Zuid-Limburg of via de Visit Zuid-Limburg webshop.

Vergelijkbare berichten