De grote belangstelling voor fietsvakanties is ook merkbaar in de statistieken van de EuroVelo.com website. In 2021 werd voor het eerst de grens van twee miljoen bezoekers gehaald. Populairste route op de website is EuroVelo 15 Rijnfietsroute; EuroVelo 19 Maasfietsroute is na EuroVelo 6 een mooie derde.

De EuroVelo website biedt een inspirerend totaaloverzicht. Voor praktische informatie is er een doorverwijzing naar de websites van de diverse landen, in ons geval nederlandfietsland.nl. Voor detailinformatie over de regio’s langs de EuroVelo routes verwijzen wij vervolgens weer door naar de website van onze regiopartners.

De uitbreiding van de LTMA’s (langetermijnbeheerovereenkomsten) om routes te promoten dragen ongetwijfeld bij aan het succes van de website. Net als de uitgebreide communicatiecampagne op de social media kanalen onder de noemer #MoreCyclingTourism.  

Op de pro website van EuroVelo staat een uitgebreid artikel met toelichting op de statistieken.

Vergelijkbare berichten