Het Nationaal Fietscongres is jaarlijks dé plek om professionals rondom het fietsen te spreken en je te laten informeren over ontwikkelingen. Keynote spreker Marjon Kaper, directeur ANWB, trapte op 22 juni het bomvolle programma af met een pleidooi voor ruimte voor recreatie in het algemeen en recreatief fietsen in het bijzonder.

“Er is een groot verschil tussen de ruimte die de fiets gegund wordt in de stad, en de ruimte voor fietsen op het platteland. De stad is van ons allemaal, het is een gedeelde ruimte. Het platteland kennelijk niet.”

Marjan Kaper, directeur ANWB

Via een korte middagsessie kregen wij de gelegenheid om onze actieagenda Recreatief fietsen onder de aandacht te brengen. Directeur Eric Nijland verzorgde deze sessie. Hij belichtte hoe het fietsen in het landelijk gebied onder druk staat. In de actieagenda staan 16 actiepunten om het veilig en leuk te houden.

Foto: Jeroen van Noord, Routebureau Utrecht

Vergelijkbare berichten