Regio Zuid-Limburg heeft het fietsseizoen geopend met een vernieuwd knooppuntennetwerk. De aanpassingen zijn in de rustige winterperiode doorgevoerd. Het hele fietsroutenetwerk Zuid-Limburg is ondertussen ruim 1.500 km lang en heeft meer dan 200 knooppunten.

Het aanbrengen van wijzigingen in het Zuid-Limburgse fietsnetwerk is een doorlopend proces. Op verzoek van gemeenten worden regelmatig nieuwe routes en knooppunten toegevoegd. Routepunt Visit Zuid-Limburg kijkt daarbij of de trajecten veilig zijn, gespreid lopen en attractief voor de fietser zijn. Vervolgens lezen Routepunt-vrijwilligers de route-data in en ontvangen landelijke partijen als ANWB, Fietsplatform, Falk en Fietsersbond informatie over de wijzigingen. Zij richten hier op hun beurt hun planners en kaarten mee in. Vanzelfsprekend bevat de nieuwste regionale VVV-fietskaart, die onlangs uitgebracht is door Visit Zuid-Limburg, ook al de nieuwe wijzigingen.

Vergelijkbare berichten