Met de Ronde van Nederland via LF-routes ervaren fietsers de grote variatie aan landschappen die ons kleine landje rijk is: van Noordzeekust tot Achterhoek en van Groningse wierden tot Brabantse vennen. De bijna 1400 km lange tocht rijgt meerdere delen van LF-routes aan elkaar. Voor veel fietsers een ultieme fietservaring.

“We hebben zeer genoten van de ronde! Super afwisselende omgevingen en goed aangegeven route. Heel erg leuk om op deze manier Nederland op een andere manier te ervaren.”

In 2021 zijn er zo’n 101.000 trektochten over de Ronde van Nederland gemaakt, weten we uit onderzoek. Veel fietsers ‘doen’ hem in één fietsvakantie. Anderen sparen hem in meerdere dag- of weekendtochten bij elkaar. 

Om de voorpret compleet en het plannen makkelijker te maken, hebben we op onze publiekswebsite de LF Ronde van Nederland ingedeeld in 21 dagtrajecten van maximaal 82 km. Elke etappe heeft nu een beschrijving met wat je onderweg zoal tegenkomt.

Bij sommige etappes staan al wat camera-icoontjes op de kaart. Dit zijn bezienswaardigheden om zeker even bij te stoppen. Ze staan uitgelicht met een foto onderaan de pagina. Etappe voor etappe gaan we komende periode meer bijzonderheden toevoegen. Zo bieden de etappeteksten nog meer inspiratie.

Vergelijkbare berichten