Eerder dit jaar bundelden Fietsplatform, Wandelnet, Wielersportbond NTFU en Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie KNHS de krachten voor het verrijken van de Routedatabank. Achter de schermen is gewerkt aan het tot stand brengen van koppelingen. Deze maand zijn de koppelingen geactiveerd en zijn de eerste data van MTB-routes en ruiter- en menroutes zichtbaar. 

Een waardevolle toevoeging voor alle overheden en bedrijven die nu al dankbaar gebruik maken van de landelijke routegebonden data. De Routedatabank is een digitale tool om landelijke routedata te vergaren, te beheren en te distribueren. Data van meer dan 40 verschillende beheerders van routenetwerken komen samen tot één landelijk bestand.

De voorloper van de huidige Routedatabank is in 2012 door het Fietsplatform opgezet. In 2018 is het geoportaal aangevuld met wandeldata en sinds in gezamenlijk beheer van Fietsplatform en Wandelnet. Met de KNHS en NTFU is gekeken naar uitbreiding van de Routedatabank met hun ruiter- en mountainbike routes.

De Routedatabank bedient vooral overheden en beheerders van de routenetwerken. Maar ook universiteiten, waterschappen, het RIVM en meldkamers van hulpdiensten maken er gebruik van. De toepassingen zijn heel divers.

Vergelijkbare berichten