Een al langer bestaande wens is ingevuld: op de EuroVelo website zijn nu ook de gpx-tracks van alle EuroVelo routes beschikbaar. Dit maakt het voor fietsers makkelijker om deze grensoverschrijdende routes via gps te fietsen. Ze hoeven niet meer op meerdere websites per land de gpx-tracks op te zoeken en te combineren.

De gedownloade tracks bestaan uit kortere trajecten van ongeveer 50 km. Bij elk traject staat in de naam de status aangegeven. Zo kunnen secties bijvoorbeeld gecertificeerd zijn, wel of niet specifiek bewegwijzerd met EuroVelo borden of juist nog in ontwikkeling zijn. 

Alle beschikbare tracks zijn getest in Garmin Basecamp, QGIS, RideWithGPS en Komoot. Voor het werken met de EuroVelo gpx-en in RideWithGPS is een handige instructievideo is beschikbaar op YouTube.  

Zie ook het bericht op de EuroVelo website (in het Engels)

Vergelijkbare berichten