Een nieuwe gedrukte editie van de EuroVelo Overzichtskaart is verschenen. Op ITB Berlijn presenteerde het EuroVelo Management Team de 2023 editie van deze kaart. Daarop staan ook de laatste twee route-uitbreidingen van EuroVelo 3 – Pilgrims Route en EuroVelo 14 – Waters of Central Europe.

90.000 km op de kaart

Op een schaal van 1:5.000.000 toont de kaart het volledige 90.000 km lange netwerk en geeft informatie over de 17 EuroVelo-routes. Ook de status van de verschillende routedelen is inzichtelijk gemaakt. Met natuurlijk een beschrijving van het thema van elke route. De kaart bevat ook gegevens van nationale EuroVelo-coördinatiecentra. Zo zijn wij als Fietsplatform voor Nederland het aanspreekpunt. Verwijzingen naar gedetailleerde informatie, zoals toeristische informatie en GPX-tracks zijn opgenomen.

Status report

Per 2022 is 64% van het EuroVelo-netwerk ‘fietsklaar’. Mede dankzij 2.500 km aan nieuw ontwikkelde routes ten opzichte van 2021. Dit staat ook weergegeven in het EuroVelo Route Development Status Report 2022.

Online workshop met partners

Op 28 maart was er nog een follow up via een online workshop. Samen met partners uit twaalf verschillende Europese landen wisselden we daar ideeën uit over de promotionele inzet van de kaart.

Vergelijkbare berichten