Donderdag 30 maart heeft het Fietsplatform samen met de Fietsersbond, NTFU en ANWB een brief gestuurd aan de leden van Provinciale Staten Noord-Holland. In de brief uiten wij onze zorgen over de enorme zandverstuivingen in de provincie. In de Kennemerduinen (Kattendel) en Schoorlse duinen (Blijdesteinseweg) leidt dit momenteel tot verzanding van fietspaden. De belangen van recreatie en bijbehorende netwerken worden hier onvoldoende in meegenomen.

Bescherming van het netwerk

Wij vragen de Provinciale Staten om de regie te nemen en het recreatieve fietsnetwerk in de duinen te borgen. Ofwel: neem de bescherming van wat er ligt mee in het collegeakkoord, geheel in lijn is met de Provinciale beleidsvisie op gebied van fietsen en recreatie, én controleer deze vervolgens.

Vergelijkbare berichten