Onze lobby rondom het verdwijnen van de fastferry tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte roept veel reacties op bij fietsers. Er is vooral ongeloof en teleurstelling: “Zo erg! In de zomer dit pontje nog kunnen gebruiken op mijn mooie Kustroutetocht. Ondenkbaar en onverstandig om dit eruit te halen en iedereen zo’n extra stuk te laten rijden”.

Aanbestedingsproblemen zorgen ervoor dat de ferry per 1 januari 2022 uit de vaart gaat. Een enorme aderlating voor recreatie en toerisme in de regio. Het regionale fietsroutenetwerk maakt er gebruik van. Net als drie Langeafstand Fietsroutes: LF Maasroute (onderdeel EuroVelo19), LF Kustroute (onderdeel EuroVelo12) en de Ronde van Nederland. Omdat twee LF-routes deel uit maken van populaire internationale fietsroutes is ook de buitenlandse fietstoerist de dupe. Maar er zijn veel meer gedupeerden. Ook dagtochtfietsers en woon-werkfietsers worden getroffen.    

Een greep uit de reacties:

“Zo erg! In de zomer dit pontje nog kunnen gebruiken op mijn mooie Kustroutetocht. Ondenkbaar en onverstandig om dit eruit te halen en iedereen zo’n extra stuk te laten rijden. de sfeer en beleving doorheen de haven was één van de hoogtepunten”

Jody

“Zeer jammer, gebruik van gemaakt met rondje Nederland.”

Nelleke

“Dit is een gewelidige verbinding. Hopelijk blijft íe bestaan in het zomerseizoen!”

Michiel

“Heel goed deze lobby. Een van mijn favoriete fietsrondjes is Den Haag-Hoek van Holland-Maasvlakte-Oostvoorne-Brielle-Rozenburg-Maassluis-Den Haag. Zou jammer zijn als die komt te vervallen.”

André

“Ooh wat erg! Het was zo leuk om te doen op de Kust- en Maasroute en zoveel meer vanuit Zeeland.”

Carolien

“Schandalig dat die uit de vaart wordt genomen. Gaan nog veel mensen mee met dit veer. Het werd ook gebruikt door werknemers en door personeel van binnenvaartschepen. Probeer die nu maar daar aan boord te krijgen.”

Johan

“Deze zomer de veerdienst gebruikt bij het fietsen van de LF Kustroute. Veel vertraging op de uurregeling van de veerboot, juist omdat er zoveel fietsers van de veerdienst gebruik maakten.”

Herman

“Was zo’n leuke ervaring met leuke verhalen van de conducteur”

Nella

Samen met Fietsersbond, Vereniging Vrienden van de Voetveren en OP en TOP Voorne Putten lobbyen we voor behoud van een veerverbinding. Een brandbrief naar het college van B&W in Rotterdam is verzonden, een officiële reactie volgt nog, maar ze hebben ons laten weten samen te willen zoeken naar een oplossing. 

Vergelijkbare berichten