Op donderdag 30 december maakte het veer tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte na 13 jaar zijn laatste overtocht. Omdat het veer een essentiële schakel is in meerdere (internationale) fietsroutes, een grote aderlating voor fietsers. In reactie op onze gezamenlijke noodbrief met de Fietsersbond, Vereniging Vrienden van de Voetveren en OP en TOP Voorne Putten, lieten de betrokken partijen weten samen te willen zoeken naar een oplossing. Er wordt nu gekeken naar de mogelijkheid van een recreatieveer.

In opdracht van de Rotterdamse wethouder Judith Bokhove ontzoekt dienst Stadsontwikkeling de mogelijkheden voor het in de vaart brengen van een recreatieverkeer. Dat is een lichtpuntje voor fietsers van onder andere de LF Maasroute, LF Kustroute en de Ronde van Nederland. Eind maart zal er meer duidelijkheid zijn over de mogelijke terugkeer van het veer voor toeristisch vervoer over het water. De insteek is dat het veer in mei 2022 gaat varen. Dat zou voor vakantiefietsers goed nieuws zijn.

Alternatieve route

De bus als nu geboden alternatief is voor fietsers geen reële oplossing; de fiets kan immers niet mee. In de praktijk betekent dat extra kilometers fietsen of vroegtijdig een doorsteek maken tijdens het volgen van een van de LF-routes. De alternatieve te volgen routes zijn te vinden op de speciale pagina van de LF MaasrouteLF Kustroute en de Ronde van Nederland.

Vergelijkbare berichten