Een mooi eerste kort tochtje markeerde de officiële opening van de nieuwe veerdienst Hoeksveer, tussen Hoek van Holland en Maasvlakte 2. Wethouder Said Kasmi (toerisme) en Judith Bokhove (mobiliteit) van gemeente Rotterdam gooiden de trossen los en spraken over “een overtocht als een cadeautje”. Het is ook heel fijn dat de veerverbinding hersteld is. Fietsers hoeven niet meer om te fietsen, en een veertochtje is een attractie op zich. We hebben als Fietsplatform, met verschillende partijen, actief gelobbyd voor herstel van de veerverbinding en waren dan ook met een blij en tevreden gevoel bij de opening aanwezig. 

Complimenten voor de gemeente

Fietsplatform collega Leon Hoogsteen had in aanloop naar de opening regelmatig contact met de gemeente Rotterdam. “Het opheffen eind december 2021 van de veerverbinding over de Maasvlakte was een aderlating voor het fietstoerisme in de regio. Het veer is onmisbaar voor o.a. de populaire LF Kustroute, LF Maasroute en Ronde van Nederland. Complimenten voor gemeente Rotterdam voor de coöperatieve houding en voortvarende aanpak naar deze oplossing.” 

Welkome aansluiting

Vanaf woensdag 11 mei vaart het veer in het toeristenseizoen dagelijks, om de twee uur. Wethouder Kasmi benadrukt de waarde van de nieuwe verbinding: “De veerdienst is een welkome aansluiting op de vele fiets- en wandelroutes in de omgeving. Ook de verbeterde bereikbaarheid van FutureLand, het informatiecentrum over de haven van Rotterdam, is positief. Bovendien past de veerverbinding helemaal bij de ontwikkeling van Hoek van Holland als aantrekkelijke toeristische badplaats.” 

Pilotproject

De veerdienst is een pilotproject van 3 jaar; er is voor die periode financiering beschikbaar. In 2024 wordt de Blankenburgverbinding in gebruik genomen. Ook opent dat jaar een nieuw havenervaringscentrum, als opvolger van het huidige FutureLand, op een andere locatie op Maasvlakte 2. FutureLand laat bezoekers kennismaken met de haven. Dit informatiecentrum heeft een sterke aantrekkingskracht op dagjesmensen. In 2024 ontstaat zodoende een mooi moment om de ervaringen van deze pilot te gebruiken voor een toekomstige veerverbinding die aansluit op de nieuwe omstandigheden.

Vergelijkbare berichten