Regio Gooi & Vecht heeft haar fietsroutenetwerk en aanbod Toeristische Overstappunten (TOP’s) vernieuwd. Ook is het wandelnetwerk in de regio volledig uitgerold. Het bestaande fietsroutenetwerk Gooi & Vecht heeft nieuwe bewegwijzering, informatiepanelen en extra verbindingen gekregen, o.a. door de Voormeerpassage bij het Naardermeer en over de natuurbrug.

De TOP’s fungeren als startpunt voor het fietsen en wandelen via knooppunten. Ze zijn geactualiseerd en voorzien van informatiepanelen met het actuele fietsroutenetwerk en wandelnetwerk. Ook ziet de recreant diverse wandel- en fietsroutesuggesties. Er zijn nu elf TOP’s waar bezoekers (meestal) gratis kunnen parkeren, horeca vinden en een route kunnen oppakken. De drie TOP’s in gemeente Stichtse Vecht worden binnenkort nog vernieuwd, in samenwerking met Routebureau Utrecht. 

De nieuwe routenetwerken zijn mede mogelijk gemaakt door financiering van de provincie Noord-Holland en door de samenwerking van vele betrokken partners. Op 24 mei verrichtten Esther Rommel, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, en demissionair wethouder Jan-Jaap de Kloet van gemeente Wijdemeren de officiële opening. Ook het Fietsplatform was daarbij aanwezig.

Vergelijkbare berichten