Het fietsroutenetwerk in Frankrijk is flink in ontwikkeling. Steeds meer regio’s zijn op aantrekkelijke manier, via bewegwijzerde routes te ontdekken. Ook zijn regio’s onderling steeds beter met elkaar verbonden. Al vijftien jaar brengt Vélo & Territoires alle fietsroutes in kaart. Met elk najaar een grote actualiseringsronde, van EuroVelo route tot lokale route. Ze nodigen alle Franse lokale overheden uit, ongeacht of ze al dan niet lid zijn van vereniging Vélo & Territoires.  

Ze publiceren alle gegevens, in lijn met onze routedatabank, als opendata  op hun WebSIG . Alle gebruikers, coördinatoren of routepromotors beschikken daarmee over dezelfde actuele gegevens. De database is ook een goede manier om de voortgang te moniteren van het SNV, Schéma national des véloroutes (oftewel nationaal fietsroutenetwerk) en de verschillende regionale, departementale en lokale netwerken. Uit de cijfers over 2021 blijkt dat inmiddels 76% van het geplande nationale fietsroute-aanbod is voltooid.  

We feliciteerden onze contactpersoon Camille Thomé met de mooie stappen die ze maken in Frankrijk. Haar reactie is veelzeggend voor de voorbeeldfunctie die Nederland voor hen heeft.

“France is looking up to your work. So inspiring, it makes us want to progress. Not quite ready to measure up, but soon. You’ll see!”

Camille Thomé, Vélo & Territoires

Vergelijkbare berichten