Op het Nationaal Fietscongres komen al tien jaar lang fietsprofessionals samen om actuele vraagstukken rondom het thema fiets te bespreken. Dit jaar vond het Nationaal Fietscongres plaats op 2 juni, met op 1 juni het precongres. Gemeente Enschede was gastheer. Fietsplatform verzorgde één van de workshops. 

Er was een gevarieerd programma met meerdere rondes aan workshops rondom utilitair en recreatief fietsen. Wij verzorgden de workshop: Recreatieve gereedschapskist. Met de werkgroep recreatieve routes van Tour de Force verzamelden we tijdens een eerdere expertsessie voorbeelden van maatregelen om de kwaliteit van het recreatieve fietsen te verbeteren. Onze zogenoemde ‘gereedschapskist’. Tijdens de workshop gingen we met deelnemers op zoek naar klussers en aanpakkers om een kwaliteitsslag in het recreatieve fietsen te maken.

Prijzen waren er ook te vergeven: Schiermonnikoog haalde de titel ‘Fietsgemeente van het jaar’ binnen. En de Tour de Force innovatieprijs ging dit jaar naar ‘Het begin van leren fietsen’, een initiatief om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met de fiets. 

Bekijk hier het beeldboek met terugblik op het congres 

Vergelijkbare berichten