Voor projectmedewerker LF-routes Jantien van de Brug is het een terugkerende klus: kaartjes maken van route-omleidingen. Want door bouw- of wegwerkzaamheden is er regelmatig een omleiding op een LF-route. “We horen de wijzigingen op verschillende manieren. Het kan zijn dat een vrijwilliger het tijdens een route-inspectie opmerkt. Of een alerte en attente fietsers mailt het ons. We zijn vooral blij als aannemers het ons zelf actief melden. Dan kunnen we al tijdig de omleiding aankondigen op onze publiekswebsite.” aldus Jantien. 

Als service voor fietsers is er op nederlandfietsland.nl een speciale pagina met per LF-route alle relevante wijzigingen die bij ons bekend zijn. Ook grootschalige en langdurige wijzigingen staan vermeld. De jarenlange afsluiting van het fietspad op de Afsluitdijk is daar een voorbeeld van. Fietsers kunnen nu mee met de fietsbus, maar het is wel fijn als je dat van te voren weet.

“We stimuleren fietsers altijd om vóór vertrek de pagina met wijzingen te raadplegen. Dan sta je onderweg niet voor verrassingen.”

Jzntien van de Brug, projectmedewerker Fietsplatform

Vergelijkbare berichten