Uit cijfers van Europese koepelorganisatie CONEBI blijkt dat de verkoop van fietsen in Europa vorig jaar voor het eerst de grens van 22 miljoen is gepasseerd. Met name de aanhoudende vraag naar e-bikes zorgde voor een flinke impuls. Daarvan werden 5 miljoen exemplaren verkocht.

De omzet binnen de Europese fietsbranche groeide dankzij de verkoop van fietsen en e-bikes met 7,5% tot 19,7 miljard euro. De productie van fietsen kwam volgens CONEBI in 2021 uit op ruim 16 miljoen (+10%). De productie van fietsonderdelen en -accessoires nam met 20% toe tot 3,6 miljard euro.

De Europese fietsindustrie investeerde vorig jaar voor een bedrag van ruim 1,75 miljard euro (+17%) en biedt inmiddels directe werkgelegenheid aan bijna 87.000 personen (77.500 in 2020). Daarmee komt het totaal aantal banen – direct en indirect – in de fietsbranche uit op ongeveer 170.000. 

Eerder werd al bekend dat specifiek in Nederland het aantal verkochte fietsen in 2021 licht is gedaald. Dit werd veroorzaakt door leveringsproblemen als gevolg van de coronacrisis.

Vergelijkbare berichten