Home » Samenwerken » Routebureaus

Routebureaus

Samenwerken aan routebeheer

In het verlengde van onze rol en doelstelling fungeren we als landelijk routebureau. We werken daarbij intensief samen met regionale routebureaus. Er zijn 18 routebureaus actief bij de ontwikkeling en het beheer van de regionale fietsroutenetwerken in Nederland. 

Flevoland onderzoekt de aanstelling van een provinciale routecoördinator. In Noord-Holland dekken de routebureaus niet de volledige provincie; er zijn nog enkele losse gemeenten. Zuid-Holland heeft geen routebureau. Daar is het route-aanbod en -beheer versnipperd.

Centraal platform voor routegebonden recreatie in de provincie Groningen. Het routebureau waarborgt de kwaliteit en ontsluit Groninger wandel-, fiets- en vaarroutes.
Al sinds 1957 het recreatieschap voor het Friese water en land. Realiseert en onderhoudt recreatieve voorzieningen, waaronder het fietsroute-netwerk in Friesland.
Dé expert op het gebied van het ontwikkelen, bewegwijzeren en onderhouden van recreatieve netwerken en onderliggende routes in de hele provincie Drenthe.
Het routebureau van MarketingOost beheert, onderhoudt en ontwikkelt het fiets- en wandelnetwerk Noordwest-Overijssel in opdracht van acht gemeenten.

De gemeente Raalte, Deventer en Olst-Wijhe beheren samen de fiets- en wandelroutes in Salland, en zorgen voor een goed onderhouden en betrouwbaar routenetwerk.
Team Routenetwerken Twente werkt samen met een grote groep vrijwilligers aan de ontwikkeling, controle en het  onderhoud van duizenden kilometers route in de regio.
Binnen Achterhoek Toerisme is het routebureau Achterhoek gevestigd. Deze draagt zorg voor een goede, complete en goed onderhouden routestructuur in de regio. 
Ontwikkelt en beheert de routenetwerken voor fietsen, wandelen en paardrijden. Het routebureau Veluwe werkt samen met o.a. terreinbeheerder en vrijwilligers.

Onderdeel van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Deze is gespecialiseerd in destinatiemanagement, -ontwikkeling en -marketing.
Beheert en onderhoudt recreatieve routes, recreatieve voorzieningen en zorgt voor realisatie en exploitatie van toeristische voetveren.
Ondergebracht bij de provincie en verantwoordelijk voor alle bewegwijzerde routenetwerken voor fietsen, wandelen en varen in de provincie Utrecht.
Visit Gooi & Vecht zet samen met (boven)regionale partners de regio op de kaart. En draagt zorg voor de recreatieve routenetwerken

Recreatie Noord-Holland zorgt voor een optimale invulling van de recreatie-behoefte door  toezicht en aanleg van nieuwe gebieden en recreatieve routestructuren.
Het Recreatieschap Westfriesland werkt aan recreatievoorzieningen in de open lucht. Maar ook mogelijkheden om langere routes te wandelen, te fietsen of te varen.
Routenetwerken Zeeland is ondergebracht bij de provincie. Het voert voor diverse recreatieve routes en routenetwerken in Zeeland het onderhoud uit.
Visit Brabant is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle Brabantse routestructuren: fietsen, wandelen, ruiteren, mountainbiken en varen.

.

Staat garant voor een kwalitatief hoogstaand en actueel fietsknooppunten-netwerk. En zorgt voor goede ontsluiting van route-informatie.
Routepunt Zuid-Limburg is verantwoordelijk voor controle, onderhoud en beheer van de bewegwijzerde fiets /wandel / mountainbike / ruiter / menroutes. 

Meer weten?

Over routebureaus en onze samenwerking met hen.

Eric Nijland
Directeur

“Samen werken aan Nederland Fietsland. Dat doen we iedere dag. We hebben bijna dagelijks wel contact met een routebureau of toeristische partner.”

Blijf op de hoogte

van onze activiteiten en van fietsrecreatienieuws in het algemeen via onze b2b nieuwsbrief.

Volg ons