Onze publieksportal nederlandfietsland.nl is vernieuwd en biedt dit fietsseizoen nog meer informatie en inspiratie. Achter de schermen hebben we de losse websites van de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute en LF Waterlinieroute geïntegreerd. De bestaande url’s leiden nu naar vernieuwde landingspagina’s. De integratie is efficiënter in beheer, maar belangrijker: bezoekers krijgen zo meer bruikbare informatie, en dat in maar liefst zes talen.

Zichtbaarheid toeristische partners

Ook de presentatie van de LF-weekendtochten is verbeterd, net als de zichtbaarheid van de toeristische partners. De fietser vindt dus makkelijker z’n weg richting de regio. Het bereik van de portal – jaarlijks zo’n 1,2 miljoen bezoeken – is ook vele malen groter dan van de individuele LF-sites. Dus nóg meer fietsers komen in aanraking met de mooie, nieuwe LF-routes.

Verrijking presentatie

In de basis is de content van de losse LF-sites overgenomen, maar het jasje is duidelijk anders. De routes staan op de pagina LF-routes. Vandaaruit is door te klikken naar de landingspagina’s, met o.a. video teaser, etappe-indeling en tips voor voorbereiding. De verrijkte etappepagina’s bieden onder andere de GPX, hoogtepunten langs de route en linkjes naar toeristische partners. Elke bezienswaardigheid heeft ook weer een eigen pagina met (partner)linkjes en routes in de buurt. Op de ervaringenpagina’s kunnen fietsers lezen wat anderen van de route vonden. Allemaal ingrediënten voor een goede voorbereiding. 

Meertalig

Parellel aan de integratie is aan de portal een vertaaltool toegevoegd. Daarmee is alle informatie in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans te bekijken.  

Vergelijkbare berichten