De Fietsroute van het Jaar jury heeft vier routes genomineerd voor deze jaarlijkse verkiezing. De LF Waterlinieroute heeft daarbij een mooie nominatie te pakken. Deze route werd in april van dit jaar als eerste volledig nieuwe LF-icoonroute gelanceerd. Hij kreeg een eigen fietsgids met bijbehorende app, eigen website en heldere bewegwijzering in twee richtingen. De nominatie is een mooie bekroning op ons werk samen met de routepartners, waaronder de erfgoedorganisaties van de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Zuiderwaterlinie. Realisatie van de route was mogelijk dankzij financiële bijdragen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincies Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Alliantie Zuiderwaterlinie en het pact van Loevestein. De nominatie is ook in lijn met de positieve reacties die we van vakantiefietsers al kregen op de route.

Vakjury
De verkiezing van de Fietsroute van het Jaar is een initiatief van Hicle/Fiets en Wandelbeurs en heeft als doel de aanleg van kwalitatief goede fietsroutes te stimuleren in binnen- en buitenland. De jury bestaat uit voorzitter Bert Sitters, Jessica de Korte en Luc Oteman. De belangrijkste criteria waarop zij de routes beoordelen zijn: nieuwe of recent vernieuwde route, kwaliteit van de route, aantrekkelijkheid van de route, voorzieningen onderweg, goed bewegwijzerd. Naast de LF Waterlinieroute zijn ook genomineerd: Badischer Weinradweg (Duitsland), Royal Canal Greenway (Ierland) en de Vlaanderenroute (België) 

Bekendmaking Fiets en Wandelbeurs
Op 25 februari 2022 wordt de winnaar tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht bekend gemaakt. Vorig jaar werden zowel de LF Kustroute als de LF Zuiderzeeroute genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2021. Uiteindelijk ging het gedeelte van de Iron Curtain Trail tussen Gmünd in Oostenrijk tot aan Bratislava in Slowakije er met de winst vandoor.

Vergelijkbare berichten