kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Nieuwe projectleider routes van start

Gepubliceerd op donderdag 7 mei 2020

Nieuwe projectleider routes van start

Een bijzondere start is het voor nieuwe collega Jan-Joost van Eeuwijk. Op 1 mei jl. begon hij officieel als projectleider routes, waarbij hij met name de transitie van het LF-netwerk naar LF-icoonroutes gaat begeleiden. Daarnaast vallen landelijk kwaliteitsmanagement en GIS-toepassingen ook onder zijn verantwoording. Inwerken gebeurt vooral op afstand. Voorlopig is er in elk geval materiaal genoeg om in te lezen. Het helpt bij het eigen maken van alles wat bij de (door)ontwikkeling en het beheer van de LF-routes komt kijken.

Om hem alvast iets beter te leren kennen, legden we Jan-Joost enkele vragen voor.

Wat was je vorige baan?
"Voordat ik bij Fietsplatform kwam, ben ik bijna 10 jaar adviseur geweest op het gebied van mobiliteit in de openbare ruimte. Eerst bij Spark, waar ik werkte aan een goede inpassing van parkeren in het straatbeeld. Daarna bij &Morgen, waar de focus meer van de auto naar verduurzaming van mobiliteit verschoof. Ik denk dat veel plekken gebaat zijn bij een inrichting die meer ruimte biedt aan de fietser en voetganger, in plaats van de auto. Zeker met de uitdagingen die klimaatverandering en de bijbehorende energietransitie met zich meebrengen."

Vertel eens over jouw link met fietsen
"Ik fiets zelf sinds een paar jaar weer vrij fanatiek. Vroeger fietste ik altijd naar school: 15 kilometer heen en terug, elke dag. Maar sinds ik een racefiets heb zijn dat geen indrukwekkende afstanden meer en ga ik met regelmaat op zoek naar mooie routes over de Utrechtse Heuvelrug, het Gooi, de Betuwe en het Groene Hart. En voor de uitdaging mag ik ook graag afreizen naar Zuid-Limburg of het buitenland: de Ardennen, Gran Canaria, de Alpen en de Dolomieten. Voor mij de ideale combinatie van sportieve uitdaging en genieten van de natuur!"

Welke uitdaging ga je graag aan in deze nieuwe baan?
"Een van de belangrijkste redenen voor mij om stedenbouwkunde te gaan studeren was dat je er je omgeving mooier mee kunt maken. Dus dat is wat ik hier bij Fietsplatform wil bereiken: Nederland met elke nieuwe of aangepaste route weer net iets beter in the picture zetten als hét fietsland bij uitstek."

Wij wensen Jan-Joost veel succes in zijn rol als projectleider routes. Hij is op alle werkdagen - behalve woensdag - werkzaam en eenvoudig via mail bereikbaar.