kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Nederlandse fietsroutenetwerken op Velo-City 2019

Gepubliceerd op donderdag 27 juni 2019


foto stand DCE Velo-City 2019Volop aandacht voor recreatief fietsen op Velo-City 2019. Van 25-28 juni waren in Dublin honderden afgevaardigden van over de hele wereld bijeen op deze topconferentie.

Vanuit het grote Nederland paviljoen van Dutch Cycling Embassy gaf Folkersma uitleg over de unieke Nederlandse fietsroutestructuur. Ook het ministerie van I&W was vertegenwoordigd.
Net als vorig jaar werd een gezamenlijke Engelstalige flyer van Folkersma en Fietsplatform uitgereikt. Hierin staat uitleg over de fietsroutenetwerken: de LF-routes en fietsknooppunten.

Nederland wordt steeds nadrukkelijker als 'gidsland' op fietsgebied gezien. Ook wat betreft het recreatieve fietsen. In september ontvangen we een Deense delegatie die zich wil laten inspireren over het Nederlandse fietsproduct en de bijbehorende (route) organisatie.

Op foto vlnr Henno Folkersma (Folkersma Routing en Sign), Arlette van Gilst (Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat), Eric Nijland (Fietsplatform), Erwin Bouius (Folkersma).