kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Maatregelen Fietsplatform inzake corona

Gepubliceerd op maandag 16 maart 2020

Maatregelen Fietsplatform inzake corona

Laatste update: 3 april 2020

Op deze plek plaatsen wij updates over het coronavirus in relatie tot onze werkzaamheden. Collega-organisatie Fietsersbond houdt in een artikel de fietsontwikkelingen bij uit de hele wereld en heeft een vraag en antwoordpagina voor fietsers.

3 april 2020
Komend weekend (4 en 5 april) wordt mooi weer voorspeld; normaal voor veel mensen reden om lekker de fiets te pakken en er op uit te trekken. Via onze social media kanalen geven we daarbij wel onderstaande boodschap mee:

Je kunt als het noodzakelijk is even een frisse neus halen, ook op de fiets. Maar blijf zoveel mogelijk thuis en als je de straat op moet houd je dan aan de 1,5 meter afstand. Alleen samen krijgen we corona onder controle.  Blijf thuis banner


2 april 2020

Tijdens de persconferentie van 31 maart is de periode van 'social distance' verlengd tot 28 april. Dit betekent dat wij thuis zullen blijven werken en afspraken zonodig via videogesprekken zullen houden.

Een frisse neus halen is gelukkig nog steeds toegestaan. Een fietsvakantie zit er echter voorlopig niet in. Maar erover mijmeren kan en mag wel. Daarom zijn we in onze consumentencommunicatie gestart met een kleine campagne: #mijmermaandag. In de komende periode nemen we fietsers in beeld mee langs bijzondere plekken.


20 maart 2020
Onlangs kondigden we met trots de openingen van de LF Zuiderzeeroute en LF Kustroute aan, op respectievelijk 16 april en 14 mei aanstaande. De ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben ons doen besluiten de openingen in de geplande vorm niet door te laten gaan. Spijtig maar onvermijdelijk. Het verdere verloop is onzeker en de gezondheid van iedereen is de hoogste prioriteit.

Achter de schermen werken we wel door aan de oplevering van de routes en bijbehorende serviceproducten (website, gids, app). Als het geschikte moment daar is, kunnen we de routes actief aan het publiek presenteren. We gaan nu een plan uitwerken voor een ‘alternatieve’ virtuele opening die ook routepartners een podium biedt. Alles natuurlijk met inachtneming van de actuele overheidsadviezen rondom fietsen en fietsvakanties.

16 maart 2020
foto thuiswerken FietsplatformNatuurlijk hechten wij er ook als Fietsplatform aan om de coronarichtlijnen op te volgen. Vanaf 16 maart werken we thuis en zijn per telefoon en mail bereikbaar. Veel afstemming kan dus vanuit ons gewoon doorgaan.

Fysieke overleggen die gepland staan tot 6 april a.s. vervallen. Mogelijk is ook na die datum annulering van afspraken nodig. We blijven dit monitoren. Afhankelijk van de aard van het overleg zullen we ervoor kiezen om afstemming verder per mail te doen of via een online videomeeting. In dat laatste geval sturen we voorafgaand de info over hoe deel te nemen door.

Voor fietsers die zich afvragen: mag ik nog wel m'n tochtje maken, schreven we een bericht op onze publiekssite nederlandfietsland.nl.