kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Fietsplatform verzorgt workshop op Nationaal Fietscongres 2021

Gepubliceerd op vrijdag 28 mei 2021

Fietsplatform verzorgt workshop op Nationaal Fietscongres 2021

Fietsen in de stad heeft groeiende aandacht. Maar hoe maken we fietsen in het buitengebied aantrekkelijker? Het Fietsplatform wil zich hier samen met bondgenoten over buigen. Wij zien namelijk volop kansen voor de weg omhoog. Tijdens het Nationaal Fietscongres op 17 juni a.s. verzorgt Fietsplatform voorzitter Paulus Jansen een actieve workshop over dit onderwerp. Het congres heeft weliswaar een sterke focus op het utilitair fietsen, maar de raakvlakken met het recreatief fietsen zijn groot.

Een greep uit onze ideeën voor het aantrekkelijker maken van fietsen in het buitengebied: bij wegen langs water aan één zijde prioriteit voor fietsers; 30km regime op binnenwegen die deel uitmaken van fietsnetwerk; beplantingsprogramma langs fietsroutes. Cruciaal is een integrale benadering. Zorg dat maatregelen rondom ruimtelijk beleid, mobiliteit, landschap, sport/bewegen, toerisme/recreatie en handhaving in samenhang worden ingevoerd.

In zijn workshop zal Paulus Jansen - zelf enthousiast fietser - veel praktijkvoorbeelden tonen en suggesties toelichten.

Over het Nationaal Fietscongres 2021
Het thema van deze online editie is 'Verbeter je skills'. De organisatie biedt daarvoor een uitgebreid aanbod interessante sessies, verdeeld over drie rondes. Ook zijn er volop netwerkmogelijkheden en vindt de uitreiking van de Tour de Force Innovatieprijs plaats.

Aanmelden | Programma