kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Eerste FietsOpstappunt Zeeland in gebruik genomen

Gepubliceerd op vrijdag 13 april 2018


foto fietsopstappunt Cadzand-BadOp 12 april jl. is in Cadzand-Bad het eerste FietsOpstappunt van Zeeland geopend op de strandparking van Shortgolf Cadzand-Bad. Directeur Eric Nijland was hier namens het Fietsplatform bij aanwezig. Fietsers kunnen de voorziening gebruiken als startplaats voor een fietsroute en vinden hier informatie, beleving en comfort.

Een FietsOpstappunt is een handige voorziening voor fietsers bij een parkeerplaats. Het is zowel een startpunt voor fietsers die net met de auto aankomen, als voor fietsers onderweg. Het punt bestaat uit een modern vormgegeven unit met oplaadpunten voor elektrische fietsen en smartphones en een digitaal informatiescherm. Op het scherm kan je eenvoudig de uitgestippelde route checken. Daarnaast vind je er informatie over activiteiten en accommodaties in de regio. Deze innovatieve voorziening voor de fietser is volledig zelfvoorzienend door middel van zonnepanelen en beschikt over een 4G-verbinding.

Zeeland mag zich sinds mei 2017 ‘5-Sterren fietsprovincie’ noemen. Deze waardering komt uit de Kwaliteitsmonitor 2017 van het Fietsplatform. Zeeland ziet het FietsOpstappunt als mooie aanvulling op het fietsproduct Zeeland.

De gemeente Sluis is de eerste gemeente die heeft geïnvesteerd in een FietsOpstappunt en heeft hiermee in Cadzand-Bad de primeur. “Op de fiets beleef je het West Zeeuws-Vlaamse landschap het meest intens”, aldus wethouder Peter Ploegaert. “We investeren dan ook graag als eerste gemeente in Zeeland, samen met Provincie Zeeland, in de aanleg van innovatieve fietsvoorzieningen.” Gedeputeerde Carla Schönknecht is blij met het initiatief van de gemeente Sluis; “Ik hoop dat andere gemeenten het voorbeeld van Sluis volgen en ook één of meer FietsOpstappunten plaatsen. Zodat we samen Zeeland de nummer 1-fietsprovincie van Nederland maken”. 

Foto: Gedeputeerde Carla Schönknecht (links), wethouder Peter Ploegaert (midden) en Bram de Keuninck (rechts) nemen het eerste FietsOpstappunt in Zeeland in gebruik.