kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

De Groene Koepel lanceert nieuwe website en kennislab

Gepubliceerd op dinsdag 14 maart 2017


foto De Groene KoepelStichting De Groene Koepel, te gast in de natuur heeft een website gelanceerd speciaal gericht op ondernemers en organisaties in de verblijfsrecreatie. De website is bedoeld om verandering in de sector aan te jagen, vooral op het gebied van natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en MVO.

De Groene Koepel is eind 2014 ontstaan uit een fusie tussen Stichting Natuurkampeerterreinen en Stichting Trekkershutten Nederland. Verbreding en samenwerking was hierbij het uitgangspunt. In de eerste periode heeft de stichting gewerkt aan een duidelijke profilering voor gasten van de netwerken van Trekkershutten, Natuurkampeerterreinen en GroepsNatuurkampeerterreinen. Met de nieuwe website wil De Groene Koepel juist de sector informeren over haar projecten en doelstellingen binnen de verblijfsrecreatie. 

Met de lancering van de nieuwe website presenteert De Groene Koepel ook een speciaal kennislab voor de sector: Het DGK Lab. Onder deze noemer organiseert de stichting kennissessies en workshops in samenwerking met diverse partners en onderwijsinstellingen. Ook het opzetten van proeftuinen en het ontwikkelen van innovatieve concepten (zoals de duurzame Trekkershut, de Trek-in) vallen onder het kennislab. Het DGK Lab is niet voorbehouden aan ondernemers met een Natuurkampeerterrein of Trekkershut. De Groene Koepel nodigt iedereen uit de verblijfsrecreatiebranche uit om mee te denken en elkaar te inspireren.

Kijk voor meer informatie op www.degroenekoepel.nl.