kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Blow-up kunst langs Limburgs deel LF Maasroute

Gepubliceerd op donderdag 9 juli 2020

Blow-up kunst langs Limburgs deel LF Maasroute

Routebureau Noord- en Midden-Limburg en Routepunt Visit Zuid-Limburg hebben een uniek initiatief uitgewerkt om het Limburgse deel van de LF Maasroute extra onder de aandacht te brengen. In samenwerking met kunstenaar Patrick Kusters, de Provincie Limburg en tien gemeenten plaatsten ze opvallende blow-up kunst.

De speciale creaties zullen extra social media aandacht generen. En omdat het kunst in de vorm van zitplaatsen is, hebben fietsers meer rustpunten. Bij de officiële opening op 8 juli was Eric Nijland, directeur Fietsplatform ook aanwezig. "Dit is een mooi voorbeeld van hoe regiopartners een landelijke route op regionaal niveau extra boost en beleving geven."

foto onthullling kunst Limburgse Maas - foto Petra LenssenDe onthulling van de kunstwerken werd verricht door Joost van den Akker, gedeputeerde Provincie Limburg, Patrick Kusters, kunstenaar, Debbie Heesakkers, wethouder Beesel en Paul Sanders, wethouder Peel en Maas.

Speciaal voor het Limburgse deel van de LF Maasroute is voor twee euro een fietskaart verkrijgbaar bij de Limburgse VVV’s of via limburgwinkel.nl. Behalve de route en informatie over de kunstwerken bevat deze kaart ook vijf lokale fietsroutes via het knooppuntensysteem. Op www.maasroutelimburg.nl is meer informatie te vinden over dit project.

De LF Maasroute vormt het Nederlandse deel van de Internationale Maasfietsroute, EuroVelo 19. De route start vanuit Langres, voert door de Champagne, de Ardennen, en komt boven Luik ons land binnen. Hij vervolgt richting de monding van de Maas in Hoek van Holland en heeft wereldhavenstad Rotterdam als eindpunt.

foto onthulling (c) Petra Lenssen