kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Nederlandse fietscultuur voorgedragen voor lijst immaterieel erfgoed

Gepubliceerd op 20 augustus 2019

Het is een feit: Utrecht heeft de grootste fietsenstalling ter wereld. Op 19 augustus was de feestelijke opening van de fietsstalling Stationsplein. Een stalling met maar liefst 12.500 plekken. Bij de opening heeft staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) samen met de gemeente Utrecht, NS, ProRail, Fietsersbond en Fietsplatform de Nederlandse Fietscultuur voorgedragen voor de nationale lijst van immaterieel erfgoed.

lees verder >

Persbericht: Fietsvakantie in eigen land onverminderd populair

Gepubliceerd op 15 augustus 2019

Afgeladen fietsendragers op de snelweg en bepakte fietsen op het station. Het is een herkenbaar beeld in deze periode van het jaar. Het recreatieve fietsnetwerk wordt tijdens de zomermaanden intensief gebruikt. Niet zo gek, want Nederland telt 8,1 miljoen recreatieve fietsers. Daarvan stapt een ruime 1,7 miljoen minimaal eens per week op de fiets. Jaarlijks worden er 191 miljoen recreatieve fietstochten gemaakt. En ook op vakantie gaat de fiets gewoon mee. Tijdens 3,1 miljoen vakanties wordt er namelijk gefietst. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het Continu Vrijetijdsonderzoek (CVTO), het Continu Vakantieonderzoek (CVO) van NBTC-NIPO research en het onderzoek naar fietstrektochten van het Landelijk Fietsplatform.

lees verder >

Friesland en Zeeland de fietsregio’s van 2019

Gepubliceerd op 23 juli 2019

Nieuwe cijfers laten zien dat we een fietsland zijn en blijven: Nederlanders maken jaarlijks 191 miljoen recreatieve fietstochten, daarnaast gaan we circa 1,1 miljoen keer op fietsvakantie in eigen land. Bijna 34.000 kilometer aan knooppuntroutes ligt voor ons klaar. Toch verschilt de kwaliteit van het recreatieve aanbod voor de fietsers per provincie. Middels de Kwaliteitsmonitor doet het Fietsplatform onderzoek naar deze verschillen en beloont regio’s met een aantal sterren. Voor de maximale vijf-sterrenbehandeling kunnen fietsers het beste naar Friesland of Zeeland, zo blijkt uit de Kwaliteitsmonitor 2019.

lees verder >

Fietsnetwerk Friesland gereed

Gepubliceerd op 19 juli 2019

Het vernieuwde fietsknooppuntnetwerk ‘Fietsnetwerk Fryslân’ is gereed. Friesland heeft daarmee een nog mooier netwerk waarmee toeristen en recreanten kunnen ervaren hoe mooi Friesland als fietsprovincie is. Het fietsknooppuntnetwerk leidt fietsers langs de mooiste plekjes in Friesland. Fietsknooppunten kennen een landelijke dekking, waarbij Recreatieschap Marrekrite in Friesland verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud.

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 588