kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Nieuwe factsheet Recreatief fietsen en de Leisure Leefstijlen

Gepubliceerd op 08 december 2022

Met een nieuwe factsheet Recreatief fietsen en de Leisure Leefstijlen koppelen we kennis over de recreatieve fietser met vrijetijdsmotieven van fietsers. Gekeken is naar fietsgedrag binnen de zeven leefstijlgroepen die het Leisure Leefstijlen model hanteert. Ook maakt de factsheet duidelijk hoe de vertegenwoordiging is van verschillende groepen binnen een bepaalde leefstijl. Nuttige informatie die handvatten geeft voor gerichte productontwikkeling of het bepalen van een marketingstrategie.

lees verder >

Stuurgroepoverleg EuroVelo 15 en 19

Gepubliceerd op 06 december 2022

Als nationaal coördinator vertegenwoordigen wij Nederland bij overleggen over de Internationale Rijnfietsroute EuroVelo 15 en de Internationale Maasfietsroute EuroVelo 19. Door het jaar heen verloopt het contact met onze EuroVelo partners via mail en de overleggen via Zoom. Eén routemeeting per jaar komen we bewust op locatie bij elkaar om ook live kennis en ervaringen uit te wisselen. Voor EuroVelo 15 was dat op 18 november in Frankfurt. Op 2 december troffen we elkaar in Brussel om over EuroVelo 19 te spreken.

lees verder >

De toekomstmuziek van het fietslandschap

Gepubliceerd op 01 december 2022

Associaties met een songtekst. Die kreeg collega Leon Hoogsteen tijdens de Lichtkogel Experience van Rijkswaterstaat. Shelley Bontje van Dutch Cycling Embassy hield hier een goed betoog over de toekomst van het Nederlands fietslandschap. "Het was een songtekst van de Counting Crows waar ik aan moest denken. Don't it always seem to go that you don't know what you’ve got til it’s gone. They paved paradise and put up a parking lot." 

lees verder >

Routebureau Utrecht blijft recreatieve netwerken borgen

Gepubliceerd op 29 november 2022

Goed nieuws voor de borging van de fiets-, wandel- en vaarroutes in provincie Utrecht. De 26 Utrechtse gemeenten en provincie Utrecht hebben de samenwerking in het Routebureau Utrecht herbevestigd. Het Routebureau zorgt voor beheer, ontwikkeling en informatie & marketing van de recreatieve routenetwerken. Per 2023 wordt het Routebureau ondergebracht bij de provincie Utrecht.

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 832