kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Routegebruik tellen met infraroodsensoren

Gepubliceerd op 11 januari 2018

De provincie Noord-Holland en een groot aantal gemeenten gaan vanaf 2018 op grote schaal het aantal gebruikers van fiets-, wandel- en vaarroutes en Toeristische Overstappunten tellen. De metingen vinden plaats middels draadloze digitale infraroodsensoren.

lees verder >

Hotelketen introduceert tandem voor beleving fietscultuur

Gepubliceerd op 02 januari 2018

Hotelketen Golden Tulip heeft een opvallende gele tandem geïntroduceerd bij alle Nederlandse vestigingen. Deze fiets met twee zitplaatsen hoort bij de huidige campagne en bij de merkwaarden. Het hotelmerk wil haar gasten de kans geven om nog meer uit hun verblijf te halen door de typisch Nederlandse fietscultuur op een eigenzinnige manier zelf te beleven.

lees verder >

Nieuw infoblad Fietsen en de Leisure Leefstijlen

Gepubliceerd op 15 december 2017

Het Fietsplatform heeft De Afdeling Onderzoek een praktische verbinding laten leggen tussen recreatief fietsen en de Leisure Leefstijlen: wat is het gedrag van de doelgroepen en wat vinden zij belangrijk in hun vrijetijd en tijdens hun recreatieve fietstocht. Een handzaam infoblad geeft inzicht.

lees verder >

De Groene Koepel presenteert twee vernieuwde duurzame Trekkershutten

Gepubliceerd op 07 december 2017

Stichting De Groene Koepel heeft twee nieuwe Trekkershutten ontwikkeld in de reeks Trek-in. Een kenmerkend design en duurzaamheid in materiaalkeuze, onderhoud en gebruik zijn belangrijke pijlers. Op basis van de ervaring met de eerste Trek-in uit 2012 zijn de vernieuwde modellen aangepast aan de wensen van de huidige gast - waaronder veel fietsers - en aan de actuele norm voor duurzaam bouwen.

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 520