kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Stuurgroep meeting Internationale Rijnfietsroute

Gepubliceerd op 09 november 2017

Op 7 november jl. vond in Frankfurt de jaarlijkse stuurgroep meeting van de Internationale Rijnfietsroute (EuroVelo 15) plaats. Alle betrokken regio’s waren vertegenwoordigd: Zwitserland en Nederland - bij monde van het Fietsplatform - als land  en daarnaast de Franse regio Elzas en Duitse regio’s Nordrhein-Westfalen, Rheinland Pfalz, Hessen en Baden Wurtemberg.

lees verder >

Routebureau Utrecht opgericht

Gepubliceerd op 08 november 2017

De provincie Utrecht heeft vandaag samen met de Utrechtse gemeenten het Routebureau Utrecht opgericht. Het Routebureau zorgt voor het beheer, de ontwikkeling, het onderhoud en de informatievoorziening van de recreatieve routenetwerken in Utrecht. Per 1 januari 2018 is het Routebureau operationeel. Recreatie Midden-Nederland voert de taken van het Routebureau uit.

lees verder >

Nieuwe subsidieregeling voor themaroutes provincie Groningen

Gepubliceerd op 24 oktober 2017


De provincie Groningen heeft een subsidieregeling toeristische themaroutes opengesteld. De subsidie is bestemd voor de ontwikkeling van routes voor fietsen, wandelen en varen in de provincie, waarbij een typisch Gronings thema centraal staat. De regeling staat open voor overheden, bedrijven, culturele instellingen, natuur- en landschapsorganisaties en particulieren. In totaal is er 600.000 euro beschikbaar.

lees verder >

E-bike niet meer alleen voor ouderen

Gepubliceerd op 23 oktober 2017

De helft van de met een e-bike verreden kilometers wordt afgelegd door 65-plussers. Maar ook het gebruik door mensen ónder de 65 jaar neemt toe. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM), gepubliceerd in het rapport Mobiliteitsbeeld 2017.

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 513