kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

EuroVelo deelt initiatieven in kader Restart Cycle Tourism

Gepubliceerd op 20 juli 2020

In het kader van de campagne #restartcycletourism verzamelt en deelt EuroVelo allerlei Europese initiatieven om het fietstoerisme weer een impuls te geven. Bijzonder om te zien hoe veel Europese landen afgelopen maanden zich hard hebben gemaakt om de fietser te faciliteren.

lees verder >

Fietsknooppuntensysteem Drenthe vernieuwd

Gepubliceerd op 16 juli 2020

Sinds het najaar van 2018 is er door Recreatieschap Drenthe gewerkt aan de vernieuwing van het fietsknooppuntensysteem. Het resultaat: een nog mooier netwerk waarmee toeristen en recreanten kunnen ervaren hoe mooi Drenthe als fietsprovincie is. Het fietsknooppuntnetwerk leidt fietsers door alle dorpen en steden en langs de mooiste plekjes in Drenthe. Fietsknooppunten kennen een landelijke dekking, waarbij  Recreatieschap Drenthe verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud in de provincie Drenthe.

lees verder >

Van eerste LF-route naar LF Kustroute

Gepubliceerd op 10 juli 2020

Met de lancering van de LF Zuiderzeeroute nog vers in het geheugen is het vandaag, 10 juli 2020, de beurt aan de nieuwe LF Kustroute. Deze derde LF-icoonroute in de reeks loopt van Cadzand-Bad tot aan Bad Nieuweschans. Vermeldenswaardig is dat de LF1 Noordzeeroute, waar de LF Kustroute deels op is gebaseerd, in 1989 de eerste volledig bewegwijzerde LF-route was. De LF1 groeide uit tot één van de meest populaire uit het LF-aanbod.

lees verder >

Persbericht: Fietsvakantie langs de Nederlandse kust - LF Kustroute gelanceerd

Gepubliceerd op 10 juli 2020

Met trots lanceert het Fietsplatform de vernieuwde LF Kustroute, een Langeafstand Fietsroute die bij uitstek geschikt is voor een fietsvakantie. De route maakt deel uit van een reeks geplande LF-icoonroutes. De route is 610 kilometer lang en volgt de Nederlandse kustlijn. Vanwege de corona is gekozen voor een online lancering; de website www.lfkustroute.nl, app en fietsgids zijn nu beschikbaar. Tot en met woensdag 15 juli maken fietsers dagelijks (online) kans om een LF Kustroute pretpakket te winnen.

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 635