kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Onderzoek naar mogelijkheden recreatieveer Maasvlakte

Gepubliceerd op 11 januari 2022

Op donderdag 30 december maakte het veer tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte na 13 jaar zijn laatste overtocht. Omdat het veer een essentiële schakel is in meerdere (internationale) fietsroutes, een grote aderlating voor fietsers. In reactie op onze gezamenlijke noodbrief met de Fietsersbond, Vereniging Vrienden van de Voetveren en OP en TOP Voorne Putten, lieten de betrokken partijen weten samen te willen zoeken naar een oplossing. Er wordt nu gekeken naar de mogelijkheid van een recreatieveer.

lees verder >

Samen werken aan fietsen - terugblik 2021

Gepubliceerd op 20 december 2021

Het einde van het jaar nadert. Traditiegetrouw een moment om terug te blikken. Ondertussen werken we hard om Nederland het beste recreatieve fietsland te laten zijn, nu en in de toekomst. Stappen die we met onze partners en vrijwilligers in 2022 graag willen zetten. Ga je mee langs enkele mooie resultaten? We geven alvast een voorproefje op het complete Activiteitenoverzicht dat in januari volgt.

lees verder >

Fietsers reageren teleurgesteld op verdwijnen veer Hoek van Holland

Gepubliceerd op 20 december 2021

Onze lobby rondom het verdwijnen van de fastferry tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte roept veel reacties op bij fietsers. Dat het veer vanwege problemen bij de aanbesteding per 1 januari 2022 uit de vaart gaat, stuit op veel ongeloof en onbegrip: "Zo erg! In de zomer dit pontje nog kunnen gebruiken op mijn mooie Kustroutetocht. Ondenkbaar en onverstandig om dit eruit te halen en iedereen zo'n extra stuk te laten rijden". Samen met Fietsersbond, Vereniging Vrienden van de Voetveren en OP en TOP Voorne Putten lobbyen we voor behoud van een veer. Een brandbrief naar het college van B&W in Rotterdam is verzonden, en zij gaan met ons op zoek naar een oplossing.

lees verder >

Eerste data NTFU en KNHS in routedatabank

Gepubliceerd op 20 december 2021

Eerder dit jaar bundelden Fietsplatform, Wandelnet, Wielersportbond NTFU en Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie KNHS de krachten voor het verrijken van de routedatabank. Achter de schermen is gewerkt aan het tot stand brengen van koppelingen. Deze maand zijn de koppelingen geactiveerd en zijn de eerste data van MTB-routes en ruiter- en menroutes zichtbaar. 

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 745