kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Fietsers zeer tevreden over fietsknooppuntennetwerk Noord- en Midden-Limburg

Gepubliceerd op 13 november 2018

Routebureau Noord- en Midden-Limburg heeft voor de derde keer onderzoek gedaan onder de gebruikers van het fietsknooppuntennetwerk. De eerste twee onderzoeken (uit 2014 en 2016) leverden mooie resultaten op die dit jaar geëvenaard zijn. Ruim 90% van de gebruikers is zeer tevreden over de bewegwijzering, de routing en het onderhoud.

lees verder >

Kennisdeling tijdens werkbezoek in Denemarken

Gepubliceerd op 30 oktober 2018

Tijdens een werkbezoek aan zusterorganisatie Dansk Cykelturisme en aan Universiteit Kopenhagen op 24 oktober jl. heeft het Fietsplatform haar kennis en expertise rondom de fietsrecreatie en de Nederlandse fietsroutestructuur breed kunnen delen.

lees verder >

Recreatieschap Marrekrite vernieuwt fietsnetwerk Fryslân

Gepubliceerd op 29 oktober 2018

Recreatieschap Marrekrite is gestart met een grootscheepse vernieuwing van het fietsknooppuntnetwerk in de provincie Fryslân. Het netwerk staat nu in alle regio’s ruim 12 jaar en is daarmee aan grootschalig onderhoud toe. De vijf huidige deelgebieden worden omgevormd tot één fietsknooppuntnetwerk: Fietsnetwerk Fryslân. De vernieuwing biedt ook de kans om het netwerk verder te verbeteren door nieuwe trajecten aan het netwerk toe te voegen.

lees verder >

Recreatieve belangenorganisaties teleurgesteld in plan ProRail

Gepubliceerd op 10 oktober 2018

ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform en Wandelnet zijn teleurgesteld in het plan van ProRail om de 120 onbewaakte overwegen in Nederland met betonblokken geforceerd af te sluiten. ProRail schendt hiermee de afspraak die ze in 2016 heeft gemaakt met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de recreatieve belangenorganisaties.

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 556