kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Persbericht: nieuwe traptrip meerdaagse fietsroutes voor groeiende doelgroep

Gepubliceerd op 03 mei 2021

Uit marktonderzoek blijkt dat er bij (groot)stedelijke gezinnen veel belangstelling is voor een korte meerdaagse fietstocht vanuit de eigen stad. Maar hoe plan en organiseer je dat? Het Fietsplatform, initiator van Nederland Fietsland, neemt deze drempels weg met de lancering van kindvriendelijke fietstochten inclusief overnachtingssuggesties: traptrip genaamd. Voor Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn gratis downloadbare traptrip minigidsen ontwikkeld. Met de leukste routes en alle info voor de tochtplanning.

lees verder >

Koninklijke onderscheiding voor LF-vrijwilliger Jan Bruggers

Gepubliceerd op 29 april 2021

Onze LF-vrijwilliger Jan Bruggers heeft een koninklijke onderscheiding ontvangen. Jan doet al 20 jaar vrijwilligerswerk voor het Fietsplatform. Hij bemande onder andere jarenlang onze beursstand. Maar ook specifiek voor fietsers in zijn eigen regio Winterswijk deed en doet hij veel. Daarnaast is hij vrijwilliger van ANWB Automaatje, en al bijna 40 jaar actief binnen de lokale VVD.

lees verder >

Geen verzilvering Fietsroute van het Jaar nominatie LF Zuiderzeeroute en LF Kustroute

Gepubliceerd op 23 april 2021

Op 23 april werd tijdens de Fiets en Wandelbeurs ‘Online Experience’ de winnaar bekend gemaakt van de Fietsroute van het Jaar verkiezing. Helaas is de nominatie van de LF Zuiderzeeroute en LF Kustroute niet verzilverd. Concurrentie kwam de Oranjefietsroute die door Nederland en Duitsland loopt, en van een deel van de Iron Curtain Trail, door Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije. Deze laatste route mocht de prijs in ontvangst nemen.

lees verder >

Websites LF-icoonroutes vernieuwd

Gepubliceerd op 21 april 2021

Alweer twee jaar geleden is de eerste LF-icoonroute website gelanceerd: de LF Maasroute website. Mede op basis van feedback van fietsers en routepartners hebben we recent de website verder verbeterd. Ook de LF Zuiderzeeroute en de LF Kustroute zijn vernieuwd. Achter de schermen is de nog te lanceren LF Waterlinieroute meegenomen. Het vinden van de juiste informatie voor een geslaagde fietsvakantie is nu nog makkelijker.

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 696