kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Gelderland zet in op eenduidige systematiek routenetwerken

Gepubliceerd op 23 september 2021

“Recreëren in Gelderland wordt nog leuker en makkelijker dankzij een eenduidige systematiek voor (nieuwe) recreatieve routenetwerken” zo staat in een bericht van provincie Gelderland. De provincie bekrachtigde samen met Stichting Achterhoek Toerisme, Veluwe Alliantie, Regio Rivierenland en Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen hun gezamenlijke ambities met een handtekening én met specifieke uitvoeringsplannen voor routenetwerken. Fietsplatform directeur Eric Nijland sprak erover met vertegenwoordigers vanuit verschillende Gelderse regio’s.

lees verder >

Fietsnetwerken Groningen en Duitsland aan elkaar verbonden

Gepubliceerd op 21 september 2021

Dankzij een verbeterd knooppuntensysteem is het nu letterlijk grenzeloos fietsen tussen de provincie Groningen en het Duitse Emsland en Ostfriesland. Bij acht grensovergangen zijn informatieborden geplaatst met een fietskaart van de Nederlandse en Duitse omgeving. "Het is mooi dat in deze aantrekkelijke regio toeristen en recreanten nu geen blokkades meer tegenkomen in een fietstocht over de grens." zegt Jos Bosma, projectleider bij Routebureau Groningen. 

lees verder >

Inzet routedatabank bij analyses weerextremen

Gepubliceerd op 09 september 2021

De gebruikersgroep van de gezamenlijke routedatabank van Fietsplatform en Wandelnet is zeer divers. Naast de voor de hand liggende gebruikers als provincies, gemeenten en beheerders van de routenetwerken maken ook waterschappen, universiteiten, RIVM en het Planbureau voor de Leefomgeving dankbaar gebruik van de data. Nieuwe gebruiker is een consultancybureau dat analyses uitvoert naar de begaanbaarheid van fiets- en wandelroutes tijdens weersextremen. De actuele data uit de routedatabank helpt hen daarbij.

lees verder >

ANWB en partners onderzoeken fietsmogelijkheden in Nederland

Gepubliceerd op 26 augustus 2021

Met ruim 33.000 km aan fietsroutenetwerken is er veel te kiezen in 'Nederland Fietsland'. Maar hoe ervaart de fietser de recreatieve en sportieve fietsmogelijkheden? De routes, maar zeker ook de paden en wegen die de basis daaronder vormen. Wat vindt de fietser het belangrijkst? Via een onderzoek van de ANWB, in afstemming met NTFU, Fietsersbond en met het Fietsplatform vragen we fietsers hierop hun mening te geven. De resultaten van het onderzoek gebruiken we ook bij onze Kwaliteitsmonitor Fietsregio's die in 2022 weer zal verschijnen. 

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 723