kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Ook Vlaanderen rolt LF-icoonroutes uit

Gepubliceerd op 27 oktober 2020

In navolging van het Fietsplatform transformeert Toerisme Vlaanderen de Vlaamse LF-routes naar icoonroutes. Zij lanceerden op 26 oktober de Kustroute als eerste van acht ‘icoonfietsroutes’. De nieuwe thematische routes vervangen vanaf voorjaar 2021 de huidige Vlaamse LF-routes. Ons idee van de LF-icoonroutes is dus breed omarmd in Vlaanderen. Niet alleen het concept nemen ze over; ook krijgen de Vlaamse routes vergelijkbare bordjes als de nieuwe LF-bordjes in Nederland.

lees verder >

Het plannen van succesvolle fietsroutes: EuroVelo 19 als casestudy - deel 1

Gepubliceerd op 15 oktober 2020

In een reeks van drie artikelen neemt Eurovelo, de organisatie achter het netwerk van internationale langeafstandsroutes, het onderwerp 'routeplanning' onder de loep. Infrastructuurmedewerker Aleksander Buczynski gebruikt de EuroVelo 19 - Maasfietsroute als het onderwerp van de casestudy. 

lees verder >

Forse stijging gebruik e-bike

Gepubliceerd op 13 oktober 2020

In de afgelopen jaren is het gebruik van de e-bike fors gestegen, vooral bij mensen onder de 65 jaar. Zo blijkt uit de brochure 'Fietsfeiten: nieuwe inzichten' van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). De brochure presenteert een overzicht met nieuwe inzichten en actuele gegevens over het fietsgebruik. 

lees verder >

EuroVelo General meeting

Gepubliceerd op 09 oktober 2020

Met 49 aanmeldilngen was er een recordaantal deelnemers aan de eerste Provisional EuroVelo General Meeting op 6 oktober 2020. Het waren voornamelijk nationale EuroVelo coördinatoren (NECC's) en leden van de EuroVelo-Raad die deelnamen aan deze online bijeenkomst. Fietsplatform vertegenwoordigde Nederland als National Coordinator.

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 653