kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Uitkomsten Fietsvakantieonderzoek

Gepubliceerd op 16 april 2019

Het grootste deel (79%) van Nederlanders die in 2017 of 2018 fietstrektocht in eigen land ondernamen, gebruikten daarbij wel eens een LF-route. Een LF-gebruiker gaat gemiddeld ruim 10 dagen op pad, fietst per dag gemiddeld 71 kilometer en geeft per persoon per dag ongeveer 47 euro uit. Belangrijkste redenen voor het gebruik van een LF-route zijn het gemak en de goede ervaringen in het verleden. Dit zijn enkele uitkomsten van het Fietsvakantieonderzoek dat De Afdeling Onderzoek heeft uitgevoerd in opdracht van het Fietsplatform.

lees verder >

Officiële opening LF Maasroute

Gepubliceerd op 15 april 2019

Op donderdag 25 april is op Slot Loevestein de officiële opening van de LF Maasroute.  Het netwerk Langeafstand Fietsroutes (LF-routes) vormt  zich de komende jaren om in zo’n tien LF-icoonroutes: meerdaagse fietsroutes met een sterk thema en hoge kwaliteit. De LF Maasroute is nu de eerste LF-icoonroute.

lees verder >

Ook fietsnetwerken Noord-Brabant nu als open data

Gepubliceerd op 21 maart 2019

Goed nieuws over de routedatabank. Noord-Brabant (Visit Brabant) heeft namelijk besloten dat de data van hun fietsnetwerken vrij gebruikt mogen worden voor alle doeleinden (open data). Hiermee is 94% van de ruim 33.000 km aan fietsnetwerkroutes vrij te gebruiken door bedrijven, die daarmee hun internetsites, routeplanners, kaarten en apps actueel kunnen houden.

lees verder >

Fiets- en wandelorganisaties tegen stremming Afsluitdijk

Gepubliceerd op 15 maart 2019

De Fietsersbond, Wandelnet, NTFU en het Fietsplatform vinden het voornemen om de Afsluitdijk voor drie jaar lang af te sluiten voor fietsers en wandelaars te lang. In een brief aan Rijkswaterstaat vragen de organisaties om de sluiting in te korten, het fietspad open te stellen op piekmomenten en in ieder geval te zorgen voor kwalitatief goede alternatieven.  

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 575