kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Nieuwe website EuroVelo 19 Maasfietsroute online

Gepubliceerd op 25 juni 2019

Vandaag is op Velo-city 2019 in Dublin de nieuwe website van EuroVelo 19, de internationale Maasfietsroute gelanceerd. Het ontwerp van de site sluit aan bij het format van de eveneens vernieuwde eurovelo.com website. De site heeft een moderne interface en interactieve kaarten met hoogtepunten onderweg.

lees verder >

EuroVelo coordinators meeting in Dublin

Gepubliceerd op 24 juni 2019

Voorafgaand aan Velo-city 2019  vond op 24 juni in Dublin de Eurovelo Coordinator Meeting plaats. Tijdens deze jaarlijkse meeting komen vertegenwoordigers van de Nationale EuroVelo Coördinatie Centra en coördinatoren (NECC / Cs) bij elkaar. Het overleg is vooral bedoeld om ervaringen uit te wisselen en projecten te presenteren. Het Fietsplatform nam deel als vertegenwoordiger uit Nederland.

lees verder >

Lancering 2e etappe Tour de Force op Fietscongres

Gepubliceerd op 21 juni 2019

Tijdens het Fietscongres in Houten maakten 24 overheden en brancheverengingen, verenigd in de Tour de Force, de nieuwe ambities bekend om het fietsgebruik in Nederland te bevorderen. Ook het Fietsplatform is partner.

lees verder >

5,1 miljoen recreatieve fietsers op West-Vlaamse fietsnetwerk

Gepubliceerd op 17 juni 2019

Provinciebedrijf Westtoer heeft onderzoek gedaan naar de recreatieve fietser op het fietsnetwerk in de provincie West-Vlaanderen. In 2018 waren er 5,1 miljoen recreatieve fietsers. Gemiddeld besteedt die fietser 16 euro tijdens de fietstocht, goed voor circa 80 miljoen euro omzet per jaar.

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 582