kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Opinie: kansen recreatief fietsen bij waardevol toerisme

Gepubliceerd op 17 oktober 2019

In een opiniestuk in Trouw schetst Paulus Jansen, voorzitter van het Fietsplatform de kansen die recreatief fietsen biedt in relatie tot waardevol en duurzaam toerisme. Dit in aansluiting op het onlangs gepresenteerde advies ‘Waardevol toerisme’ van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli). Maar "we beginnen last te krijgen van de wet van de remmende voorsprong."

lees verder >

Rapport Kwaliteitsmonitor fietsregio's verschenen

Gepubliceerd op 15 oktober 2019

Ook dit jaar is de Kwaliteitsmonitor fietsregio's verschenen. Dit landelijk onderzoek is een effectief instrument gebleken voor het stimuleren van kwaliteitsbehoud en -verbetering van het recreatieve fietsaanbod. De uitkomst ervan wordt uitgedrukt in sterren. Deze zomer werden de sterren voor 2019 al uitgereikt. Het complete rapport met toelichting en aanbevelingen is nu ook beschikbaar.

lees verder >

Fietsplatform levert provinciale rapporten en factsheets recreatief fietsen

Gepubliceerd op 08 oktober 2019

Begin oktober heeft het Fietsplatform aan tien provincies op maat gemaakte publicaties geleverd. Het betreft de provinciale rapportage en bijbehorende factsheet ‘Recreatief fietsen 2019’. De provincies hadden ons de opdracht gegeven om deze rapportage met feiten en cijfers rondom recreatief fietsen te leveren, specifiek met een verdieping van de landelijke cijfers en toegespitst op elke provincie.

lees verder >

Terugblik vrijwilligersdag 2019

Gepubliceerd op 04 oktober 2019

Onze groep van zo’n 150 vrijwilligers is onmisbaar! Deze enthousiaste fietsers verkennen en inspecteren de LF-routes. Om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten organiseren we jaarlijks een Vrijwilligersdag. Per toerbeurt reizen we door Nederland en doen we iedere keer een andere ‘LF-stad’ aan. Dit jaar was het Deventer.

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 597