kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Netwerken tijdens informeel bestuurlijk overleg

Gepubliceerd op 14 juni 2021

Op vrijdag 11 juni waren Fietsplatform directeur Eric Nijland en voorzitter Paulus Jansen in de Drentse gemeente Westerveld voor informeel bestuurlijk overleg. Al fietsend netwerken met Henk Brink, voorzitter Tour de Force en gedeputeerde Drenthe; Rikus Jager, burgemeester Westerveld en oud-voorzitter van Wielersportbond NTFU, en Henk Doeven, wethouder gemeente Westerveld. Het was meteen een eerste kennismaking met Sander Kool, de nieuwe voorzitter van Wielersportbond NTFU.

lees verder >

Reserveringsplicht fiets in trein niet haalbaar

Gepubliceerd op 11 juni 2021

Een verplichte fietsreservering in de trein is niet te handhaven en leidt tot talloze praktische problemen voor reizigers. Hiervoor waarschuwt het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (Locov). Ze adviseert NS dringend naar andere oplossingen te kijken, waaronder het uitbreiden van het aantal fietsplekken in de trein. Het Fietsplatform steunt het advies. Ondertussen is de petitie tegen verplichte reservering op 11 juni al door ruim 7.000 personen ondertekend.

lees verder >

Online vakberaad Kwaliteit recreatief routeaanbod

Gepubliceerd op 08 juni 2021

Op donderdag 3 juni organiseerden we als Fietsplatform een online Vakberaad voor onze primaire regionale partners – routebureaus en routebeheerders. Het thema was: Kwaliteit recreatief routeaanbod. Ruim dertig regionale collega’s haakten aan. Ze werden bijgepraat over de stand van zaken rondom de actualisatie van de landelijke kwaliteitscriteria en de nieuwe opzet van de landelijke Kwaliteitsmonitor.

lees verder >

Petitie tegen verplichte reservering fiets in de trein

Gepubliceerd op 07 juni 2021

NS wil als pilot van 10 juli tot september 2021 een reservering verplicht stellen voor het meenemen van de fiets in de trein. Fietsers zijn dan aangewezen op een vooraf gekozen trein via de NS-app of de klantenservice. Veel LF-fietsers maken gebruik van de optie fiets in trein, en een exact tijdstip plannen is lastig. Samen met Fietsersbond, reizigersvereniging Rover en Wielersportbond NTFU zijn we een petitie gestart tegen invoering van dit plan.

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 704