kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Tien jaar Nationaal Fietscongres

Gepubliceerd op 24 mei 2022

Na twee jaren met online edities is er op 1 en 2 juni 'eindelijk' weer een fysiek Nationaal Fietscongres. Het is meteen een jubileumeditie. Al tien jaar lang komen fietsprofessionals uit Nederland en België samen om kennis op te doen en te netwerken. Altijd met actuele vraagstukken rondom het thema fiets. Gastheer dit jaar is gemeente Enschede. 

lees verder >

Persbericht: 10 unieke LF-weekendtochten gelanceerd

Gepubliceerd op 23 mei 2022

PERSBERICHT - Voor iedereen die overweegt om op fietsvakantie te gaan, of gewoon een heerlijk actief weekendje weg wil, zijn er vanaf nu tien LF-weekendtochten. De routes zijn een variant op de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute en LF Waterlinieroute. De komst van de kortere trajecten maakt het mogelijk om tijdens weekenden of midweken te proeven aan de complete Langeafstand Fietsroute. Het concept is simpel; een deel via een LF-icoonroute en een deel via de knooppunten, slapen en eten waar je zelf wilt, en na twee of drie dagen en een ervaring rijker terugkomen bij het startpunt. Uit recent onderzoek weten we dat er relatief veel korte fietsvakanties worden ondernomen. De LF-weekendtochten spelen perfect in op die behoefte.

lees verder >

Adviezen in Nationaal Toekomstbeeld Fiets voor Schaalsprong fiets

Gepubliceerd op 16 mei 2022

De media staan deze week bol van 'gedoe op het fietspad'. Columnist en oud-wielrenner Marijn de Vries schreef er een rake column over. "Onze fietspaden zijn al jaren niet meer toegerust op de toegenomen snelheidsverschillen, en het toegenomen aantal fietsers. Iets waar we eigenlijk heel blij mee zouden moeten zijn. Dus. Rap met z’n allen campagne voeren voor betere fietsinfrastructuur." De spijker op z'n kop. En precies waar we ons binnen Tour de Force hard voor maken. Immers, bij het mobiel, leefbaar en gezond houden van ons land speelt de fiets een belangrijke rol. Een Schaalsprong fiets is nodig om de kracht van de fiets goed te benutten. De publicatie Nationaal Toekomstbeeld Fiets (NTF) helpt daarbij.

lees verder >

Nieuwe veerverbinding over Maasvlakte geopend

Gepubliceerd op 10 mei 2022

Een mooi eerste kort tochtje markeerde de officiële opening van de nieuwe veerdienst Hoeksveer, tussen Hoek van Holland en Maasvlakte 2. Wethouder Said Kasmi (toerisme) en Judith Bokhove (mobiliteit) van gemeente Rotterdam gooiden de trossen los en spraken over: "een overtocht als een cadeautje". Het is ook heel fijn dat de veerverbinding hersteld is. Fietsers hoeven niet meer om te fietsen, en een veertochtje is een attractie op zich. 

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 779