kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Nieuwe Romeinse Limesroute geopend

Gepubliceerd op 24 mei 2018

Op 23 mei is bij Castellum Hoge Woerd de nieuwe fiets- en wandelroute langs de Romeinse Limes officieel geopend. De route doorkruist Nederland, van Katwijk tot Millingen aan de Rijn en volgt de begrenzing van de het Romeinse rijk van tweeduizend jaar geleden. Het Fietsplatform heeft in opdracht van de ANWB het traject van de Limes fietsroute ontwikkeld.

lees verder >

ECF kiest nieuwe voorzitter

Gepubliceerd op 22 mei 2018

De European Cyclists' Federation (ECF) heeft tijdens de ECF-meeting in Milaan Christophe Najdovski verkozen tot nieuwe voorzitter. Christophe volgt voorzitter Manfred Neun op die in december 2017 terugtrad.

lees verder >

Nederland onbetwist fietsland nummer 1

Gepubliceerd op 15 mei 2018

Met 17 miljoen inwoners die met zijn allen 23 miljoen fietsen, waarvan 2 miljoen e-bikes, bezitten staat Nederland qua fietsbezit internationaal op eenzame hoogte. Dat geldt overigens niet alleen voor het bezit, maar eveneens voor het gebruik, zo blijkt uit de publicatie ‘Fietsfeiten’ van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).

lees verder >

Eerste FietsOpstappunt Zeeland in gebruik genomen

Gepubliceerd op 13 april 2018

Op 12 april jl. is het eerste FietsOpstappunt van Zeeland geopend in Cadzand-Bad. Fietsers kunnen de voorziening gebruiken als startplaats voor een fietsroute en vinden hier informatie, beleving en comfort.

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 533