kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Nieuwe projectleider routes van start

Gepubliceerd op 07 mei 2020

Een bijzondere start is het voor nieuwe collega Jan-Joost van Eeuwijk. Op 1 mei jl. begon hij officieel als projectleider routes, waarbij hij met name de transitie van het LF-netwerk naar LF-icoonroutes gaat begeleiden. Inwerken gebeurt vooral op afstand. Voorlopig is er in elk geval materiaal genoeg om in te lezen. Het helpt bij het eigen maken van alles wat bij de (door)ontwikkeling en het beheer van de LF-routes komt kijken. Om hem alvast iets beter te leren kennen, legden we Jan-Joost enkele vragen voor.

lees verder >

Steuntje in de rug voor Fietsers Welkom ondernemers

Gepubliceerd op 01 mei 2020

Als Fietsplatform stimuleren we het fietstoerisme in Nederland. Horeca en logies zijn daarbij onmisbaar. Met het kwaliteitslabel Fietsers Welkom! fietsvriendelijke horeca presenteren we fietsers een mooi overzicht van plekken die hen net wat extra’s bieden. Omdat de Fietsers Welkom! ondernemers nu alle steun kunnen gebruiken, hebben we de aangesloten bedrijven een gratis verlenging voor 2021 aangeboden.

lees verder >

Een op de vijf Nederlanders: na coronacrisis vaker fietsen of lopen

Gepubliceerd op 20 april 2020

Een aanzienlijk deel van de Nederlanders verwacht dat hun reisgedrag en hun werksituatie blijvend verandert door de coronacrisis. Zo denkt een op de vijf Nederlanders vaker te gaan lopen of de fiets te pakken. Dat stelt onderzoekinstituut KiM op basis van een enquête onder ruim 2000 Nederlanders.

lees verder >

Routedatabank geeft inzicht in beweegvoorzieningen

Gepubliceerd op 17 april 2020

Weer een mooie toepassing van de routedatabank. Team Sportontwikkeling/Venlo.fit van de gemeente Venlo gaat de dataset gebruiken voor overzicht in onder andere de gemeentelijke beweegvoorzieningen en hun onderlinge samenhang. Dit vanuit de nieuwe Venlo.fit Sportvisie 2030 die uitdaagt tot sporten en bewegen. We spraken projectleider Koen Hendriks.

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 620