kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Uitbreiding samenwerking landelijke routedatabank

Gepubliceerd op 01 maart 2021

Dankzij krachtenbundeling van Fietsplatform, Wandelnet, Wielersportbond NTFU en Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie KNHS gaat de routedatabank naast fiets- en wandelroutes ook mountainbike- en ruiterroutes aanbieden. Een waardevolle toevoeging voor alle overheden en bedrijven die nu al dankbaar gebruik maken van de landelijke routegebonden data.

lees verder >

Nieuwe routeborden voor Vlaamse Maasroute

Gepubliceerd op 23 februari 2021

Op de Maasroute in Vlaanderen heeft Toerisme Limburg eind januari nieuwe routeborden geplaatst. De borden zijn praktisch gelijk aan die van de Nederlandse LF Maasroute, inclusief beeldmerk van de Internationale Maasfietsroute EuroVelo 19. In Vlaanderen is er vorig jaar al voor gekozen om, conform ons idee, ook icoonroutes te introduceren. Zij hebben de routeborden in dezelfde stijl ontworpen.

lees verder >

Persbericht ANWB: Overijssel ondermijnt landelijk fietsroutenetwerk

Gepubliceerd op 23 februari 2021

Persbericht ANWB De provincie Overijssel heeft besloten om langeafstandsfietsroutes niet langer te ondersteunen. Afgelopen week heeft de provincie zelfs al de nodige bordjes verwijderd. Hierdoor vallen gaten in het landelijke fietsroutenetwerk. Met name recreatieve fietsers zijn volgens de ANWB hiervan de dupe: die zien immers geen provinciegrenzen. Ook benadeelt Overijssel hiermee andere provincies die LF-routes over hun grondgebied hebben lopen: zij hebben nu een incomplete route. De ANWB is boos en doet een dringend beroep op de provincie de borden op korte termijn weer terug te plaatsen en zich coöperatief op te stellen in de landelijke samenwerking.

lees verder >

Vernieuwde flyer voor EuroVelo 19 Maasfietsroute

Gepubliceerd op 22 februari 2021

De flyer van de Internationale Maasfietsroute EV19 is vernieuwd en fris opgemaakt in de EuroVelo huisstijl. Hij biedt algemene route-informatie en een overzichtskaart met diverse hoogtepunten. Het is de eerste flyer in een nieuwe reeks; andere EuroVelo routes volgen.

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 676