kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Klap op projectplan LF Kustroute

Gepubliceerd op 28 oktober 2019

Betrokken partners, zinvolle inbreng én een goedgekeurd projectplan. We kijken terug op een geslaagd partneroverleg voor de LF Kustroute. De LF1 Noordzeeroute en LF10 Waddenzeeroute vormen de basis voor deze nieuw te ontwikkelen LF-icoonroute. Nu het proejctplan door alle aanwezigen is goedgekeurd, kunnen we verder met de voorbereidingen en uitwerking.

lees verder >

Provincie Zeeland maakt werk van Kwaliteitsmonitor

Gepubliceerd op 25 oktober 2019

De prikkel die zou moeten uitgaan van de Kwaliteitsmonitor fietsregio's is duidelijk zichtbaar bij provincie Zeeland. Zij organiseerden op 24 oktober een bijeenkomst in Middelburg voor alle Zeeuwse gemeenten om de aanbevelingen uit het rapport samen te bespreken. De provincie wil de 5-sterren in 2021 natuurlijk vasthouden en liefst hun score op de diverse onderdelen ook nog verbeteren.

lees verder >

Fietsplatform deelt Nederlandse ervaring op Duits fietscongres

Gepubliceerd op 24 oktober 2019

Het fietstoerisme in Duitsland is booming. Vanuit die wetenschap - en vooral om het zo te houden - organiseerde de Duitse ADFC voor de eerste keer een nationaal fietscongres. Tijdens dit congres op 23 en 24 oktober in Duisburg belichtte Fietsplatform directeur Eric Nijland de ontwikkeling van het fietstoerisme in Nederland.

lees verder >

Opinie: kansen recreatief fietsen bij waardevol toerisme

Gepubliceerd op 17 oktober 2019

In een opiniestuk in Trouw schetst Paulus Jansen, voorzitter van het Fietsplatform de kansen die recreatief fietsen biedt in relatie tot waardevol en duurzaam toerisme. Dit in aansluiting op het onlangs gepresenteerde advies ‘Waardevol toerisme’ van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli). Maar "we beginnen last te krijgen van de wet van de remmende voorsprong."

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 600