kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Leuke route stimuleert forens om te kiezen voor een elektrische fiets

Gepubliceerd op 04 december 2018

Bij Groningse woonwerkfietsers met een elektrische fiets speelt beleving en fietsplezier een belangrijke rol. Zowel in de keuze om dagelijks te fietsen als in de keuze van de te fietsen route. Uit onderzoek van de universiteit Groningen bleek dat plezierige, rustgevende routes werden verkozen boven snelle en directe snelfietsroutes, zelfs als men hierdoor langer onderweg was.

lees verder >

Kennismeeting met Deutsche Fahrrad Club ADFC

Gepubliceerd op 30 november 2018

Op 29 november vond op initiatief van de ADFC een waardevolle kennismeeting plaats met ADFC directeur Burkhard Stork en afdelingsleider toerisme Louise Böhler. Ook partnerorganisatie schoof ANWB aan. Expertise over de fietsroutestructuren en het fietstoerisme werden over en weer uitgewisseld.

lees verder >

Fietsplatform start fietsvakantieonderzoek

Gepubliceerd op 27 november 2018

Het Fietsplatform zet via diverse kanalen een fietsvakantieonderzoek uit en benadert daarmee zoveel mogelijk fietsers die wel eens een fietsvakantie hebben ondernomen. De uitkomsten worden nadien gecombineerd met gegevens uit landelijke onderzoeken zoals het CVO en CVTO. Zo ontstaat er meer inzicht in onder andere het aantal fiets(trek)vakanties, het gedrag en profiel van de vakantiefietsers, het gebruik van LF-routes en bestedingen.

lees verder >

Jaarlijkse stuurgroepmeeting EuroVelo 15 Rijnfietsroute

Gepubliceerd op 19 november 2018

Op 16 november kwam de stuurgroep van de EuroVelo15 Rijnfietsroute bijeen in Frankfurt. Alle partners van aanliggende landen en deelstaten waren aanwezig. Het Fietsplatform vertegenwoordigde Nederland.

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 561