kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Oproep aan nieuw kabinet: ‘Maak landelijk gebied beter toegankelijk voor recreant'

Gepubliceerd op 13 juli 2021

In een gezamenlijk persbericht namens NLBuiten doen we vandaag een oproep aan het nieuwe kabinet: ‘Maak landelijk gebied beter toegankelijk voor recreant’. In het afgelopen coronajaar is gebleken hoe belangrijk het is om erop uit te gaan. De druk op stedelijk groen was dan ook groot en soms moesten delen van beschermde natuurgebieden worden afgesloten. Daarom hebben zowel terreinbeherende als recreatieve organisaties en grondgebruikers elkaar gevonden in de missie om van de ‘buitenruimte’ waar mogelijk, gewenst én op vrijwillige basis een recreatieve ruimte te maken.

lees verder >

Ondanks protesten kiest NS toch voor reserveringsplicht fiets in trein

Gepubliceerd op 07 juli 2021

Ruim 11.000 reizigers tekenden tegen de aangekondigde reserveringsplicht fiets in trein. Onze gezamenlijke petitie met Fietsersbond, Rover en Wielersportbond NTFU, en het negatieve advies van het Locov hebben echter de NS niet van het besluit doen weerhouden. Tussen 10 juli en 15 september is een reservering voor de fiets in de trein verplicht, tenzij de fiets als hulpmiddel wordt gebruikt door iemand met een beperking. 

lees verder >

Tour de Force kenniscafé Dimensionering recreatieve fietsroutes

Gepubliceerd op 29 juni 2021

Vanuit het thema ‘Hoogwaardig Fietsnetwerk’ organiseerde Tour de Force in samenwerking met het Fietsplatform op 8 juni 2021 een kenniscafé over de Dimensionering van Recreatieve Fietsroutes. Ruim 70 professionals uit de wereld van fietsmobiliteit én recreatief fietsen namen deel, waaronder diverse routebureaus. De bijeenkomst was voor ons alleen daarom al geslaagd, vanuit het doel om beide werelden dichter bij elkaar te brengen, en te kijken hoe we meer kunnen samenwerken.

lees verder >

Lancering eerste LF-weekendtochten in Groningen

Gepubliceerd op 25 juni 2021

In samenwerking met het Fietsplatform, Stichting promotie Waddenland, Top van Groningen, Marketing Oldambt, Visit Wadden en Marketing Groningen heeft Routebureau Groningen twee Groningse LF-weekendtochten ontwikkeld, als lussen van de LF Kustroute. 

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 715