kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Vrijwilligersdag 2022 in Gouda

Gepubliceerd op 27 september 2022

Op de jaarlijkse Fietsplatform vrijwilligersdag zetten we onze 'stille krachten' in het zonnetje. Zaterdag 24 september lukte dat weliswaar niet letterlijk, maar daar is onze dank richting de LF-vrijwilligers niet minder door. 

lees verder >

Uitbreiding aanbod LF-weekendtochten

Gepubliceerd op 26 september 2022

Het aanbod van LF-weekendtochten is verder uitgebreid. Dankzij nauwe samenwerking met Limburg Marketing kunnen fietsers in Noord- en Midden-Limburg nu ook proeven aan het meerdaagse fietsen in het algemeen en de LF Maasroute in het bijzonder. De route Maasstadjes is de elfde in de reeks van LF-weekendtochten. Bedoeld voor iedereen die overweegt om op fietsvakantie te gaan, of gewoon een actief weekendje weg wil.  

lees verder >

CROW publiceert magazine beweegvriendelijke omgeving

Gepubliceerd op 16 september 2022

Bewegen is belangrijk. Dat kan door bijvoorbeeld geregeld een ommetje te maken, een stuk te gaan fietsen of te gaan hardlopen. Maar dan moet de buitenruimte wel voor iedereen toegankelijk, veilig en aantrekkelijk zijn. Vervolgens rijst de vraag: hoe kun je beweegvriendelijk beleid opstellen en de omgeving beweegvriendelijk inrichten? CROW publiceerde daarom een magazine over beweegvriendelijke omgeving.

lees verder >

Fiets heeft plek in coalitieakkoorden gemeenten

Gepubliceerd op 15 september 2022

De Fietsersbond vergeleek de nieuwe gemeentelijke coalitieakkoorden in de grote steden en in een tiental regio’s. De bond constateert dat de fiets bijna overal een plaats in de akkoorden heeft gekregen. In lijn van de aandacht voor fiets in de gemeentelijke coalitieakkoorden proberen wij als Fietsplatform, samen met Fietsersbond, ANWB en NTFU ook op provinciaal niveau beleid voor het recreatief fietsen te borgen. 

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 813