kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Reserveringsplicht fiets in trein leverde veel problemen op

Gepubliceerd op 21 oktober 2021

Tegen een breed gedragen petitie van Fietsersbond, Rover, Wielersportbond NTFU en Fietsplatform in, introduceerde de NS deze zomer een fietsreserveringsplicht. Dit leverde veel problemen op. De klachten lopen uiteen van technische drempels en systeemfouten tijdens het plannen tot geen plek ondanks een reservering.

lees verder >

Terugblik EuroVelo Cycling Tourism Conference 2021

Gepubliceerd op 12 oktober 2021

Van 5-7 oktober 2021 vond in Barcelona de EuroVelo & Cycling Tourism Conference 2021 plaats. Een tweejaarlijkse conferentie van de European Cyclists' Federation (ECF) om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen, en het fietstoerisme in het algemeen te bevorderen. Voorafgaand hieraan is traditiegetrouw de EuroVelo jaarvergadering. Fietsplatform was present als landenvertegenwoordiger.

lees verder >

Verbeterd fietsknooppuntennetwerk regio Arnhem Nijmegen

Gepubliceerd op 07 oktober 2021

Visit Arnhem Nijmegen heeft het fietsknooppuntennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen helemaal geüpdatet met actuele routeborden en nieuwe informatiepanelen. Ook is er een nieuwe online routeplanner. Aan de hand van het vernieuwde netwerk zijn tien TOP-fietsroutes ontwikkeld van gemiddeld 40 km. Deze zijn gericht op de belangrijkste toeristische thema’s - de TOPPERS - in de regio Arnhem Nijmegen.

lees verder >

Inspirerende Nationale Toerisme Top

Gepubliceerd op 30 september 2021

Op 27 september vond in Winterswijk de NationaleToerisme Top plaats. Zo’n 450 deelnemers waren live aanwezig om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Fietsplatform was hier één van. Het beeld alom: heel fijn om elkaar weer live te spreken – nuttig en inspirerend bovendien.

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 728