kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Dit is wat de Routedatabank zo waardevol maakt

Gepubliceerd op 22 november 2021

De gebruikersgroep van de Routedatabank, voor het raadplegen of downloaden van fiets- en wandeldata, blijft zich uitbreiden. Het grootste deel van de ruim 300 actieve accounts met een inlog betreft provincies, gemeenten en netwerkbeheerders. Maar ook universiteiten, waterschappen en partijen als Apple, Google en Openstreetmap maken er dankbaar gebruik van, met ontsluiting naar honderdduizenden eindgebruikers via o.a. apps. De diversiteit van toepassingen illustreert de waarde van de Routedatabank. Recente aanvragen zijn voor gebruik van de data voor het plannen van fietsroutes op interactieve informatiezuilen, en voor een project rondom zwerfafval.

lees verder >

Toename aantal fietsen met ondersteuning

Gepubliceerd op 19 november 2021

Er is een nieuwe uitgave Mobiliteit in Cijfers Tweewielers 2021/2022 van Bovag/RAI verschenen. Eerder dit jaar werden al de cijfers over fietsverkopen 2020 gepubliceerd. Nu zijn daar cijfers over het fietspark en bezit speedpedelecs aan toegevoegd. Hieruit blijkt dat er een flinke toename is in het aantal fietsen met ondersteuning. 

lees verder >

Alle presentaties van de EuroVelo Cycling Tourism Conference 2021

Gepubliceerd op 16 november 2021

Voor wie het gemist heeft of sessies wil terugkijken: alle presentaties van de EuroVelo & Cycling Tourism Conference 2021 staan nu online. De European Cyclists' Federation (ECF) organiseert de tweejaarlijkse conferentie om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen, en het fietstoerisme in het algemeen te bevorderen.

lees verder >

Nieuwe schakel in fietsroutenetwerk provincie Utrecht

Gepubliceerd op 12 november 2021

Een mooi voorbeeld van kwaliteitsverbetering van een fietsroutenetwerk. Dat is het nieuwe fietspad tussen Nieuwegein en IJsselstein. Het Verlengde Meerlopad werd toegevoegd als schakel in het knooppuntennetwerk in provincie Utrecht. Aan de basis ligt het programma Recreatie om de Stad. Hierbij zijn verschillende groengebieden en recreatieve verbindingen in de provincie gerealiseerd. 

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 737