kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Provincies nemen kwaliteitssterren in ontvangst

Gepubliceerd op donderdag 25 juli 2019

Provincies nemen kwaliteitssterren in ontvangst

Op de warme zomerdag 23 juli werden in Amersfoort de sterren uitgereikt behorende bij de Kwaliteitsmonitor fietsregio's. Friesland en Zeeland mochten het 5-sterren predicaat in ontvangst nemen. Noord-Brabant, Limburg, Utrecht, Drenthe en Gelderland kregen 4 ½ ster, Groningen 4 sterren en Flevoland 3 ½ ster.

Namens Friesland namen Age Kramer, provincie Friesland en Michiel Bakema van routebureau Marrekrite de 5 sterren in ontvangst. Kirsten Tromp van routebureau VVV Zeeland, ontving met trots de Zeeuws 5 sterren.

Eric Nijland, directeur van het Fietsplatform: “Investeren in goede recreatieve voorzieningen betaalt zich niet alleen uit in een goede beoordeling, maar draagt ook bij aan een prettige leef- en verblijfsomgeving. Ook stimuleert het de vrijetijdseconomie. Nederlanders geven jaarlijks in totaal circa 2,4 miljard euro uit aan recreatief fietsen en fietsvakanties in eigen land, waarvan de helft onderweg in de regio wordt gespendeerd.”

Hoewel de kwaliteit van het aanbod voor de recreatieve fietser over het algemeen voldoende op peil is, zien we met name in Zuid-Holland en Noord-Holland ruimte voor verbetering. Deze regio’s scoorden respectievelijk 2½ en 3 sterren. Voor beide provincies kan winst worden behaald door een betere afstemming en samenwerking op het gebied van beheer, onderhoud en promotie. Verder scoren ze ook lager op het gebied van drukte op de paden.

Zie ook het persbericht over de Kwaliteitsmonitor

foto groep uitreiking sterren Kwaliteitsmonitor 2019 - foto Fietsplatform