De gemeenten Krimpenerwaard, Molenlanden en Ridderkerk verkennen de mogelijkheden voor een nieuwe toeristische veerverbinding over de Lek tijdens de zomermaanden. Plannen liggen er voor een veerverbinding tussen Ridderkerk en Nieuwpoort, langs attracties zoals Kinderdijk en vestingsteden. Dit plan is onderdeel van tien verschillende scenario’s die door de drie gemeenten zijn onderzocht, waarvan drie als kansrijk worden beschouwd. Als Fietsplatform hebben we input geleverd over de mogelijkheden en aansluiting op het fietsnetwerk. De nieuwe verbinding is vooral gericht op toerisme.

Het initiatief maakt deel uit van een breder onderzoek naar de verbetering van personenvervoer op de Lek en hoe de rivier een aantrekkelijke reisoptie kan worden naar bestemmingen als Dordrecht, Ridderkerk en Rotterdam.

Naast de toeristische veerverbinding loopt er ook een verkenning om het bestaande Driehoeksveer uit te breiden -met stops in Lekkerland en Nieuw-Lekkerland-, en de capaciteit te vergroten. Het huidige Driehoeksveer, veel gebruikt door scholieren, vaart dagelijks tussen Kinderdijk, Krimpen aan de Lek en Ridderkerk. Een ander scenario dat als kansrijk wordt beschouwd, is de realisatie van een Waterbushalte in Ridderkerk-Bolnes.

Vergelijkbare berichten