Omdat het fietspad over de Afsluitdijk wegens werkzaamheden is gesloten, rijdt er sinds vorig jaar een gratis fietsbus. We voorzagen dat er vanwege corona en meer vakanties in eigen land ook meer gebruikers zouden zijn. De Afsluitdijk is immers een belangrijke schakel in meerdere LF-routes en LAW’s, zoals de LF Zuiderzeeroute, LF Kustroute en Ronde van Nederland via LF-routes. Samen met Wielersportbond NTFU, Fietsersbond en Wandelnet pleitten we voor extra bussen. En met succes.

Rijkswaterstaat gaf gehoor aan ons verzoek en zette dit direct om in een piketdienst. Op maandag 20 juli is gestart met de inzet van de extra fietsbus. Hij stond klaar bij Den Oever en sprong bij zodra er teveel mensen stonden te wachten. En het bleek: hij was hard nodig en moest meerdere keren per dag bijspringen. Goed dat is geanticipeerd op de signalen.

Vergelijkbare berichten