De Afsluitdijk moet snel weer open voor fietsers en wandelaars. Daar zetten we ons samen met de Fietsersbond, Wielersportbond NTFU en Wandelnet voor in. Om dit kracht bij te zetten roepen we fietsers en wandelaars op hun persoonlijke ode aan de Afsluitdijk te brengen.

Eerder in november heeft minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat de Tweede Kamer geïnformeerd dat de Afsluitdijk nog jarenlang afgesloten blijft voor fietsers wegens een fout in het ontwerp. Dinsdag 8 december bespreekt de Tweede Kamer deze brief. Dat de iconische dijk door een simpele ontwerpfout zes jaar gesloten blijft voor fietsers en wandelaars valt niet uit te leggen.*

Via onze publieksportal nederlandfietsland.nl mobiliseren we fietsers en wandelaars ons te helpen pleiten voor goede alternatieven. Want fietsers en wandelaars willen die fietstocht of wandeling maken over die stoere lange dijk. Soms heb je kilometers lang wind mee, maar soms ook tegen. Maar je wilt hem ‘gedaan’ hebben. De iconische dijk maakt onderdeel uit van onder meer de LF Kustroute en LF Zuiderzeeroute en is geliefd onder vele (vakantie) fietsers. Vrijwel elke fietser of wandelaar kan ons helpen met het delen via social media van een persoonlijke ode aan de Afsluitdijk.

* edit 8 december: In de Tweede Kamer is met algemene stemmen een motie aangenomen waarin bepaald is dat opnieuw gekeken moet worden naar een oplossing voor de Afsluitdijk. Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft aangegeven in gesprek te willen gaan. Wordt vervolgd!

Vergelijkbare berichten